Scule pe care orice barbat trebuie sa le aiba in casa

Scris de 

Se spune ca nu esti barbat adevarat pana nu mesteresti ceva prin casa :) Si cum poti mesteri mai bine decat cu sculele potrivite. Iata o lista cu 5 scule care nu trebuie sa lipseasca din trusa unui “meserias” de ocazie:

Polizor unghiular sau flex

flex sau polizor unghiular

Din moment ce poate taia prin aproape orice material, un polizor unghiular sau flex este prima scula pe care un meserias ar trebui sa o aiba. Se va dovedi util cand iti inlocuiesti faianta, vrei sa tai tevi sau ai nevoie sa polizezi suprafete dure. Poti face foarte multe cu el si este si relativ ieftin, aprox 260 lei un Bosch de 700W.

Bormasina

bormasina

Daca stai la bloc, sunetul pe care il vei auzi cel mai des este acelasi al unei bormasini. Romanii sunt mari amatori de dat gauri prin casa si vor sa stie asta si toti vecinii. Lasand gluma la o parte, o bormasina este foarte folositoare daca vrei sa montezi rafturi, sa strangi suruburi sau sa improvizezi cu diverse materiale. O bormasina se invarte in acelasi range de pret ca si polizorul unghiular.

Pistol de vopsit

pistol vopsit

Clasicul trafalet a fost inlocuit acum de pistolul de vopsit. Cand ai de zugravit sau de dat cu vopsea suprafete extinse din locuinta acesta este itemul de care ai nevoie. Acest dispozitiv se prezinta sub forma unui pistol conectat la un rezervor cu vopsea, care pulverizeaza rapid si facil un strat fin de culoare pe obiecte. Aceasta metoda este preferata in defavoarea zugravitului clasic, deoarece nu lasa in urma un strat inegal de vopsea, astfel reusind sa acopere uniform suprafetele, acestea uscandu-se mai rapid si la fel in orice zona. In plus, reglajul de finete al jetului de vopsea permite colorarea unor portiuni mici sau inguste, fara a le pata pe celelalte din jur. Pretul este ceva mai mare decat in cazul primelor 2 dar un pistol de vopsit decent ajunge pe la 350 lei.

Surubelnita electrica

surubelnita electrica

Dupa cum ii spune si numele surubelnita electrica este practic varianta motorizata a celei clasice si insurubeaza sau desurubeaza automat, fiind alimentat cu energie electrica. Oricine se muta, si-a cumparat mobila noua, isi rearanjeaza mobila sau doar vrea sa stranga niste suruburi va simti utilitatea acestui produs. Pretul unei surubelnite electrice Bosch cu accumulator ajunge la 250 lei.

Trusa de scule

trusa scule

Ultima dar nu si cea din urma este clasica si de neinlocuit trusa de scule. Aceasta indeplineste 3 caracteristici esentiale pentru orice mester: multi-utilitate, ergonomie si portabilitate. Utila cand vrei sa sectionezi fire, sa indepartezi suruburi ruginite, sa asamblezi o noua piesa de mobila achizitionata. In functie de numarl de piese si de brand, o trusa de scule are preturi incepand de la 96 lei.

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.