Fundatia Alexander von Humboldt acorda burse si finanteaza programe de cercetare

Scris de  Noi 10, 2014

Fundația Alexander von Humboldt va organiza o prezentare a programelor de cercetare și a burselor pe care le va acorda,aceasta va avea loc vineri, 14 noiembrie 2014, ora 11:00, în sala 026 din cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor.

Prezentarea se adresează tuturor cadrelor didactice și de cercetare precum și doctoranzilor în ultimul an de studiu și postdoctoranzilor. Pentru științele naturii/științele exacte nu este necesară cunoașterea limbii germane, aceasta este însă o condiție pentru științele umaniste. Mai jos aveți o scurtă prezentare a programelor fundației.

 

Fundația Alexander von Humboldt promovează cooperarea științifică între cercetători străini și germani la nivel de excelență. Fundația acordă în fiecare an peste 700 de burse de cercetare și premii, menite să sprijine cercetători din străinătate să meargă în Germania pentru a lucra într-un proiect de cercetare împreună cu cercetători germani în cadrul unui institut-gazdă, la un proiect de cercetare la alegerea cercetătorului străin. Fundația Alexander von Humboldt a sprijinit de-a lungul timpului cercetători din toate disciplinele din peste 140 de țări, creând astfel o rețea de oameni de știință care cuprinde la ora actuală peste 26.000 de cercetători, printre aceștia numărându-se 50 de laureați ai premiului Nobel.

 

Un singur lucru contează pentru a deveni membru al familiei Humboldt: realizări individuale excelente. Nu există cote de țară, nici cote pentru diferitele discipline academice. Comisiile de selecție, formate din cercetători din toate disciplinele, hotărăsc în mod independent acordarea de burse, unicul criteriu fiind calitatea științifică a candidatului/candidatei.

 

Sunt promovate persoane și nu proiecte. După prima finanțare a unui stagiu de cercetare, programele pentru alumni sprijină într-un mod flexibil cariera și dezvoltarea humboldtienilor și cooperarea între aceștia după sloganul ales “odată humboldtian, pentru totdeauna humboldtian”. Prin aceasta, Fundația dorește nu numai să creeze o rețea științifică, să întărească legăturile foștilor bursieri cu Germania, ci să întărească și relațiile dintre cele două culturi.

 

Informații detaliate puteți găsi și pe site-ul Fundației (http://www.humboldt-foundation.de) sau puteți primi prin poștă electronică, scriind la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

Sursa: news.ubbcluj.ro

Ultima modificare Miercuri, 12 Noiembrie 2014 11:00
Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.