[interviu] Despre job-urile puse la bataie de ALTEN Romania, cu Andra Campan

Scris de  Iun 14, 2014

ALTEN România a fost înfiinţată în 2006, la Bucureşti, cu scopul de a oferi consultanţă în dezvoltare software sau web, business analysis, business intelligence, project management, testare, suport tehnic, inginerie auto şi aero, hardware design și calibrare motor. În portofoliul actual de clienţi ai ALTEN România se regăsesc companii naționale şi internaționale, din industrii diferite precum cele de telecomunicaţie, farmaceutică, servicii bancare şi financiare, asigurări, producţie autovehicule, retail, industrie mecanică, transporturi și energie.

Echipele ALTEN România intervin atât în proiecte locale, cât și în proiecte internaţionale prin departamentul Nearshore. Intervenţia consultanţilor ALTEN România se poate face on-site (la sediul clientului național sau internaţional) sau prin delivery center (de la sediile din București și Timișoara ale companiei, care totalizează peste 150 de consultanţi specializaţi în inginerie şi IT&C).

 

Echipa SmartDreamers a stat de vorbă cu Andra Câmpan, adică persoana responsabilă cu recrutările în cadrul companiei, aflând detalii despre joburile puse la bătaie de ALTEN România, tipul candidaților ideali pentru aceste joburi, precum și despre cultura organizațională a companiei.

 

Mai întâi de toate, să facem prezentările. Descrie-ne pe scurt activitatea pe care o întreprinzi în cadrul companiei

Bună, eu sunt Andra Câmpan și mă ocup de proiectele de recrutare ale companiei ALTEN România. Sunt absolventă a Facultății de Filosofie din cadrul Universității din București și a unui Masterat de Etică Aplicată în Societate, Afaceri și Organizații. De asemenea, am o experiență de 4 ani în recrutare și consultanță.

Experiența anterioară într-o agenție de recrutare m-a ajutat să interacționez cu nevoile de selecție din mai multe industrii și niveluri de experiență și activitate.

În cadrul ALTEN România m-am specializat pe recrutare IT și am avut acces la proiecte care acoperă întreaga arie, de la dezvoltare software pe diferite tehnologii, la testare, analiză de business sau rețelistică.

 

De ce ar vrea un tânăr să lucreze pentru voi?

Principalul avantaj al unei companii de consultanță, cum este și cazul ALTEN România, este acela că oferă posibilitatea lucrului pe proiecte diverse pentru clienți din toate industriile.

În cadrul ALTEN România toți consultanții noștri sunt imaginea noastră în piață și cei care ne fac cunoscuți. Prin livrarea eficientă a proiectelor și prin lucrul direct cu clientul final, consultanții noștri au posibilitatea să-și dezvolte abilitățile de comunicare și interacțiune profesională cu oameni aflați la niveluri diferite de experiență și poziții, fapt ce-i va ajuta pe termen lung.

4

 

Care e tipul de joburi pe care le pune ALTEN la bătaie?

În general, căutăm candidații din domeniul IT&C, inginerie mecanică și proiectare cu specializari specifice în Java, .NET, PHP, SIEBEL, Infomatica PowerCenter, Cognos, MS BI si Oracle BI, BSCS pentru IT și automotive sau aerospațiale pentru inginerie mecanică.

 

Ce le oferă compania ta candidaților pe care îi selectează în vederea angajării, pe lângă pachetul salarial?

ALTEN România oferă în principal un pachet salarial ce respectă politica salarială a domeniilor IT și inginerie. Pe lângă pachetul salarial, orice angajat primește tichete de masă, asigurare medicală standard la o clinică privată, asigurare de viață și desigur clasicele team-building-uri și întâlniri săptămânale la bere cu echipa.

Din punct de vedere al experienței, angajații beneficiază de posibilitatea de a lucra pe proiecte diferite de fiecare dată și să interacționeze cu diferiți clienți. Fiecare proiect ALTEN este unic, aducând un plus de valoare experienței profesionale a angajaților noștri și ajutându-i să interacționeze cu diferitele medii organizaționale ale clienților noștri. Pe lângă acest lucru, experiența tehnică dobândită de angajați în diferitele proiecte în care sunt implicați îi susține în drumul lor către succesul profesional.

 

Cum ai descrie candidatul ideal pentru companie?

La ALTEN nu credem în stereotipuri, așa că nu credem că există neapărat candidatul ideal. Imaginea acestuia depinde foarte mult de la un proiect la altul și mai ales de la un client la altul. Însă, în evaluarea candidaților suntem foarte atenți la orientarea către client și abilitatea candidaților de a găsi soluții în mod proactiv, mai degrabă, decât să aștepte cerințe sau task-uri.

Orice consultant ALTEN merge la client împreună cu specialistul capabil să livreze un proiect anume, aștfel încât este foarte important să înțeleagă nevoile clientului și să ofere soluția cea mai bună pentru acesta.

2

 

Care sunt cele mai importante sfaturi pe care le-ai oferi celor ce urmează să lucreze pentru voi?

Foarte important pentru fiecare coleg care se alătură echipei noastre este să înțeleagă și să accepte modul de lucru într-o companie de consultanță. Este important, deoarece noi lucrăm pe proiecte finite și diverse. Trebuie să fie deschiși, independenți și atrași de ideea de diversitate de proiecte, industrii și moduri de lucru.

 

Ce sfaturi le oferi tinerilor candidați? Începând cu procesul de recrutare și până la angajarea efectivă

Pentru piața de recrutare în inginerie, fie ea IT sau Automotive, este esențial pentru candidați să știe foarte bine ce își doresc să facă. Cererea de recrutare este una foarte mare în acest moment, fapt care oferă candidaților luxul de a-și alege cele mai interesante provocări profesionale.

Astfel, recomandarea mea ar fi să-și stabilească foarte clar un plan de dezvoltare profesională și să-l respecte. Cea mai mare greșeală pe care o pot face candidații este să accepte soluții de compromis, mai ales acum că sunt în situația în care n-au nevoie sa facă acest lucru. De asemenea, oferta salarială nu ar trebui să reprezinte un factor de decizie prea mare în momentul în care aleg să facă o schimbare.

Cererea de recrutare este într-atât de diversă în acest moment, încât cu puțină răbdare toți candidații își pot găsi atât un proiect foarte interesant pentru dezvoltarea lor profesională cât și un pachet salarial motivant.

 

Toate joburile disponibile în cadrul ALTEN România se regăsesc pe platforma SmartDreamers. Aplică și tu pe poziția care ți se potrivește!

Ultima modificare Miercuri, 22 Octombrie 2014 13:10
Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.