Domeniile in care inovatia e la ordinea zilei

Scris de  Aug 21, 2014

Studenţii care se angajează după absolvire în administraţia publică riscă să aibă parte de joburi lipsite de provocări şi inovaţie, spre deosebire de cei angajaţi în industria racordată la noile tehnologii, arată o analiză a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD).

O analiză realizată de specialiştii OECD şi publicată pe blogul de educaţiei al organizaţiei mondiale, pe bază ultimelor cercetări internaţionale, arată care sunt domeniile de lucru cu cele mai mari şanse de inovaţie şi dezvoltare, pe baza răspunsurilor angajaţilor cu studii superioare din 19 state europene.

 

Locurile de muncă au potenţial crescut de inovare atunci când aceştia angajaţi spun că lucrează într-o organizaţie care mizează pe inovaţie şi s-a remarcat prin acest aspect şi când ei înşişi participă la procesul de inovare. Din acest punct de vedere, cel mai bine cotat domeniu, cu 64,4% inovare, este industria manufacturieră, urmată de activităţile de Business, domeniul comunicării, agricultura şi educaţia, considerat multă vreme un sistem conservator. Aici, arată analiza OECD, 59% dintre angajaţi au spus că au parte de inovaţie la locul de muncă, faţă de media de 54,9%.

 

Urmează domeniul vânzărilor, finanţele, domeniul hotelier (HORECA) sau cel al energiei. Pe ultimele locuri la capitolul inovaţie s-au situat sănătatea, construcţiile şi administraţia publică (39,5%), mai arată cifrele OECD.

 

Desigur, angajaţii cu studii superioare au parte de cel mai mare grad de inovare la locul de muncă, aproape 70%. De cele mai multe ori, inovaţia se regăseşte în cunoştinţe (know-how) şi metode (36.6%), în produse şi servicii (28.8%) şi apoi în tehnologie şi instrumente (21.3%).

 

Sursa: adevarul.ro

Sursa foto: blog.eeliveshow.com

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.