Universitatile din Romania nu se regasesc în top 100

Scris de 

Indiferent de părerile bune sau rele pe care le avem despre sistemul nostru de învățământ, statisticile își spun tranșant părerea. Nicio universitate din țara noastră nu se bucură de privilegiul de a fi în top 100 cele mai bune universități din lume. State care dispun de avantaje economice cum ar fi SUA sau Marea Britanie se află în fruntea listei. Cât pentru România, lucrurile nu se îndreaptă spre oprimism, din nefericire.

 

Universitatea Harvard este urmată de Institutul de Tehnologie din Massachusetts, Cambridge şi Oxford din Marea Britanie, Universitatea Berkeley din California pe primele cinci poziţii în topul celor mai prestigioase o sută de universităţi din lume. Pe locul şase se află Universitatea Stanford, urmată de alte două unităţi de învăţământ din Statele Unite ale Americii, Stanford şi Princeton, locul nouă revenind Universităţii din Tokyo, în timp ce la poziţia zece este Universitatea americană Yale.

 

În topul celor o sută de universităţi, în primele cincizeci şi unu de poziţii se regăsesc 28 de universităţi americane, şapte din Marea Britanie, câte trei din Canada şi Australia, câte două din Japonia şi China, dar şi universităţi din Singapore, Elveţia, Hong Kong, Germania, Coreea de Sud sau Federaţia Rusă (Lomonosov Moscova). Clasamentul mondial al instituţiilor de învăţământ superior în funcţie de reputaţie este elaborat pe baza unui studiu de opinii efectuat în mediile academice.

 

Tu ce părere ai? Avem șanse să ajungem curând în acest top? Spune-ne părerea ta printr-un comentariu.

 

Sursa:edumanager.ro

Sursa foto: guardian.co.uk

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.