Cele mai des intalnite greseli la examenul auto

Scris de 

Carnetul de sofer si automobilul personal sunt o necesitate in lumea moderna de astazi. Carnetul este o cerinta in CV si uneori un criteriu de eliminare iar masina personala este o metoda eleganta si eficienta de deplasare. Daca intentionati sa urmati cursurile la o scoala de soferi cluj, preturile variaza intre 1000 lei si 1500 lei.

 

Daca la examenul scris lucrurile sunt mai simple, deoarece pe internet se gasesc multe variante de chestionare, la examenul practic intervin emotiile, politistul cel rau si ceilalti participanti la trafic.

Iata cele mai mari greseli pe care le poti evita la examenul pentru traseu, pentru a lua permisul din prima :

 

1. Acordarea de prioritate

Neacordarea de prioritate in trafic este principala cauza ale accidentelor rutiere. Aceasta prioritate nu este discutabila si negociabila, ea este reglementata prin indicatoare rutiere iar acolo unde lipsesc, prin asa numita prioritate de dreapta. Prioritatea pietonilor este deasemeni foarte importanta si necesita atentie sporita in timpul examenului. Daca vedeti un pieton ca se apropie de trecere, opriti si lasati-l sa treaca pentru ca riscati sa picati examenul!

 

Daca instructorul auto nu acorda suficienta importanta prioritatii, nu ezitati sa-l intrebati dvs. Sa nu va fie frica sa schimbati instructorul daca nu sunteti multumit de el, in joc sunt banii si timpul dvs.  Mai multe informatii despre scoli de soferi pe aceasta pagina.

 

2. Parcarile

Alt subiect sensibil si in opinia mea ocupa pozitia a 2 a in topul motivelor de nepromovare a examenului auto. Sfatul meu este sa optati pentru o masina din clasa mica (ford fiesta, vw polo, matiz etc) pentru ca acestea sunt foarte usor de parcat in aproape orice spatiu. Dificultatea principala sunt parcarile laterale care necesita mai multe manevre si spatiu suficient dar se compenseaza prin dimensiunile mici ale masinii. Nu ezitati sa cereti instructorului sa faceti parcari pana intelegeti perfect toate manevrele.

 

Tot la capitolul parcari intra si intoarcerea din 3 miscari. Nu veti pica examenul daca nu va iese aceasta manevra dar este bine sa o stiti. 

 

3. Emotiile

Am inclus emotiile in acest top, deoarece din cauza lor puteti face greseli mai mici sau mai mari care va pot costa carnetul. Politistul din dreapta dvs nu are niciun interes sa va pice, dar daca va lasati prada emotiilor s-ar putea sa vi se opreasca motoru in rampa sau sa loviti bordura la parcari.

 

Mai stii si alte greseli ce duc la picarea examenului de sofer? Spune-ne si noua printr-un comentariu.

 

Sursa foto : pai.pt

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.