Fii observator electoral la alegerile prezidentiale!

Scris de 

O aplicaţie lansată de curând în România le va permite românilor să raporteze incidentele electorale pe o platformă dedicată, cu ajutorul telefoanelor mobile. Puteţi fi observatori ai votului, iar aplicația va analiza harta incidentelor în ziua alegerilor prezidenţiale 2014.

Românii vor avea la dispoziţie cu ocazia alegerilor prezidenţiale de pe 2 noiembrie o platformă dedicată pentru dispozitivele mobile prin care pot raporta incidentele electorale. OpenVote este o platformă care are şi două aplicaţii, pentru telefoanele cu Android şi cele de la Apple, prin care oricine poate fotografia o ilegalitate în ziua votului şi o pune pe o platformă dedicată.

 

Potrivit reprezentanţilor Institututului de Politici Publice, aplicaţia a fost realizată pentru a deschide drumul către o iniţiativă colaborativă pentru români. Practic, cu ajutroul tehnologiei, platforma vrea să aducă transparenţă la alegeri prin centralizarea fiecărei ilegalităţi făcute în ziua votului. De asemenea, orice cetăţean al României care are un smartphone conectat la internet poate deveni observator independent.

 

Aplicaţia este disponibilă pentru a fi descărcată în magazinul de aplicaţii Play Store pentru cei care au telefoane sau tablete Android, dar şi pe iOS pentru cei care au iPhone sau iPad. Va trebui să-i permiteţi aplicaţiei să acceseze localizarea prin GPS, pentru a identifica locul fotografiei, dar şi acces la contacte.

 

În aplicaţia mobilă putem vedea doar evenimentele din apropierea noastră, pe o rază de 20 de kilometri, dar pe site-ul openvote.ro putem să vedem incidentele din mai multe zone.

Utilizatorii, care devin observatori electorali, pot să raporteze afişajul ilegal, campania murdară, propaganda în ziua votului, turismul electoral, fraude, mită electorale sau alte incidente pe care le consideră relevante. De asemenea, toate acestea vor putea fi moderate de către echipa Open Vote. Puteţi descărca aplicaţia de pe acest link .

 

“Lucrul pe care noi îl încercăm este să rezolvăm problemele care apar în societate folosind tehnologia. Promisiunea aplicaţiei noastre este că orice cetăţean al României poate deveni observator electoral şi poate folosi tehnologia pentru a crea un mediu mai transparent. Aplicaţia are o versiune mobilă şi în spatele ei este un portal geospaţial în care pot fi văzute coordonatele fiecărei fotografii .”, a declarat Bogdan Gavrilă de la Centrul de Resurse pentru Societatea Civilă. Astfel, administratorii aplicaţiei vor putea realiza statistici în funcţie de informaţiile geografice publicate. De exemplu, vom putea şti unde au fost cele mai multe incidente electorale, dar şi tipul lor. Afla mai multe despre #OpenVote pe Facebook si pe site.

 

Sursa: adevarul.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.