UBB a incheiat o noua colaborare cu Universitatea „Eberhard Karl” din Tubingen

Scris de 

Rectorul Universității Babeș-Bolyai, Acad.prof.univ.dr. Ioan-Aurel Pop și rectorul Universității ,,Eberhard Karl” din Tübingen, Prof.univ.dr. Bernd Engler au semnat un nou acord de cooperare între Universitatea Babeș-Bolyai  din Cluj-Napoca și Universitatea ,,Eberhard Karl” din Tubingen.

Evenimentul a avut loc la Tubingen, cu prilejul aniversării jubileului de patru decenii de parteneriat între cele două insituții, ca expresie a dorinței de a reînnoi bazele contractuale și de a intensifica actuala colaborare. Aceasta va avea în prim-plan ideea intergării europene și intenția de a promova cercetarea și învățământul pe baza reciprocității. De asemenea, cu acest prilej s-a decis organizarea unei Academii de vară la Tubingen și Cluj-Napoca.

 

Astfel, prin semnarea convenției referitoare la cooperarea dintre Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea ,,Eberhard Karl” din Tübingen, rectorii celor două universități își exprimă intenția de a:

1) promova, după posibilități, mobilitatea cadrelor didactice și a cercetătorilor, respectiv a studenților în toate disciplinele reprezentate în universitățile lor; activitatea cadrelor didactice din universitățile partenere va fi centrată pe programe de învățământ;
2) dezvolta mai departe și a sprijini proiecte de cercetare comune;
3) întreprinde eforturi comune în vederea finanțării unor astfel de proiecte, de a susține membrii universităților la depunerea de cereri de finanțare și de a acționa împreună îndeosebi în cadrul programelor de cercetare și educaționale ale Uniunii Europene;
4) mediatiza și transmite mai departe informații despre cele două țări, îndeosebi despre structurile economice, sociale, administrative și educaționale ale României și Germaniei. 

 

La evenimentul găzduit de Universitatea ,,Eberhard Karl” din Tübingen au participat ministrul de interne al Landului Baden-Württemberg, Reinhold Gall și personalități ale vieții academice și culturale ale Landului Baden-Württemberg.

 

Profesorul Dieter Langewiesche a susținut o prelegere cu tema: ,,Nationalstaat und Empire. Europäische Erfahrungen seit dem 19. Jahrhundert” (Stat național și Imperiu. Experiențe europene în secolul al XIX-lea). Rectorul UBB, Acad.Prof.univ.dr. Ioan-Aurel Pop a fost însoțit de prorectorul responsabil cu linia de studii germane, Prof.univ.dr. Rudolf Gräf, respectiv Prof.univ. dr. Ovidiu Ghitta, decanul Facultății de Istorie-Filosofie și Prof.univ. dr. Adrian Petrușel, decanul Facultății de Matematică și Informatică.

IMG 0191

 

Sursa: news.ubbcluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.