Teapa de la malul marii. Ce noi metode de inselaciune au mai gasit romanii nostri?

Scris de 

Asemenea unor antreprenori de succes, infractorii sunt mereu pregătiţi să se adapteze “pieţei”, iar pentru vara aceasta au inventat noi metode de a face rost de bani, iar dacă ţi-ai plănuit o vacanţă la mare trebuie să citeşti cu atenţie articolul nostru.

 

În ultimele săptămâni, tot mai mulţi şoferi au povestit pe diverse forumuri de specialitate experienţele lor cu ţeparii care i-au înduplecat să le dea bani şi îi avertizează şi pe alţii să nu cadă în plasă. Una dintre cele mai noi metode este destinată bunilor samariteni. Infractorii, care de obicei conduc maşini scumpe cu numere străine, opresc în locuri strategice şi fac semne disperate trecătorilor.

 

De cele mai multe ori, aceştia susţin că sunt turişti şi au dat de probleme după ce soţia sau prietena a umplut rezervorul cu benzină în loc de motorină, iar maşina s-a stricat. Roagă şoferii să îi ajute cu diverse sume de bani cu care să ajungă acasă, iar drept garanţie lasă o copie de buletin sau chiar se lasă fotografiaţi. În ciuda promisiunilor, cei care le cad în plasă nu mai văd vreodată banii. Zonele preferate par a fi podul de la Agigea, localitatea Valu lui Traian, intrările în municipiul Constanţa, dar şi parcările supermarketurilor.

 

 

Îţi golesc maşina în timp ce îi ajuţi

În mod şocant, variantele pentru stors bani de la românii care vor să facă o faptă bună par să se înmulţească de la o zi la alta. “Se bazează pe spiritul civic al unor şoferi şiprofită de ei pentru a-i fura. Unii îţi cer curent de la motorul  tău sau împrumută telefonul mobil pe motiv că nu mai au baterie. În timp ce tu eşti atent la ei, se găsesc 1-2 colaboratori care îţi golesc maşina.

O altă situaţie este atunci când şoferul este rugat să tracteze maşina, care ar fi rămas «în pană». Maşina tractată se va tampona intenţionat de cea din faţă şi, în timpul discuţiilor legate de asigurare, şoferul bun samaritean va fi uşurat de toate cele”, a mai scris un şofer pe un forum. În acest timp, poliţiştii constănţeni le recomandă şoferilor să nu dea curs unor astfel de solicitări, iar dacă întâlnesc aceste persoane, să sune la 112.

 

Sursa: onlinereport.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.