UBB este reprezentata la JO 2016 la atletism, handbal si judo

Scris de 

Universitatea Babeş-Bolyai este alături de studenţii şi foştii studenţi care participă, în aceste zile, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia). Prin sportivii de excepţie pe care îi are sau pe care i-a avut ca studenţi, UBB este reprezentată la JO 2016 la atletism, handbal şi judo.

 

Bianca Răzor este studentă în anul III la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, specializarea Management, iar în ultimii ani a obținut rezultate sportive de excepțe, atât la juniori și tineret, dar și ca titulară a lotului olimpic de seniori. Pregătită de antrenoarea Ana Claudia Ille, Bianca a câștigat medalii pe plan național și internațional, cele mai recente, obţinute în anul 2016, fiind locul al III-lea la Campionatul Mondial de Seniori, stafeta 4×400 m, locul al III-lea la Campionatul Balcanic Seniori 400 m și locul întâi la Campionatul Balcanic, stafeta 4×400 m. În anul 2015, Bianca Răzor a fost campioană națională la probele de 200m, 400m și ștafetă 4×400 m plat, campioană balcanică la seniori în probele de 400 și ștafetă 4×400 m plat, campioană europeană de tineret la proba de 400 m plat, medaliată cu argint la Cupa Europei din Creta și vicecampioană la Mondialul Militar din Coreea de Sud. În anul 2014, ea a participat la Campionatul Mondial de Seniori din Beijing, China, unde, deși s-a oprit în semifinalele competiției, a reușit să realizeze cel mai bun timp personal, rezultatul fiind cu atât mai încurajator cu cât în mod normal Bianca concurează în probele de tineret, iar această performanță a fost obținută la seniori.

 

Pentru a obține aceste rezultate, Bianca are două sesiuni de antrenamente pe zi de câte două ore, iar puținul timp liber pe care îl are îl dedică lecturii și călătoriilor. Un vis pe care Bianca l-a avut s-a împlinit în 2014, atunci când a participat timp de trei săptămâni la un stagiu de pregătire în SUA, la centrul de antrenament al fostului campion mondial și olimpic Michael Johnson, de la care a și primit o carte cu dedicație. Chiar dacă anul 2016 a fost mai puțin norocos din punct de vedere medical, Bianca se așteaptă să fie la înălțime la JO din Rio de Janeiro! Succes Bianca!

 

Sanda Belgyan este un alt nume cu care UBB se mândrește, o sportivă căreia îi ținem pumnii în aceste zile. Proaspătă absolventă a Facultății de Educație Fizică și Sport, specializarea Educație Fizică și Sportivă, Sanda are în palmares titluri de vicecampioană mondială la juniori II, proba de ștafetă 100-200-300-400 m plat, vicecampioană europeană de tineret, proba de ștafetă 4×400 m plat, multiplă campioană națională la proba de 400 m garduri, medaliată cu bronz la proba de 400 m garduri și cu aur la ștafeta de 4×400 m plat în cadrul Campionatului Balcanic de Seniori de la Pitești, locul al VII-lea cu echipa națională a României la Campionatele Mondiale de Seniori din Beijing, proba de ștafetă 4×400 m plat, locul al VIII-lea la Campionatele Europene de la Amsterdam.

 

Ea participă în aceste zile, la Jocurile Olimpice de la Rio, alături de echipa naţională a României, la proba de ştafetă 4×400 m plat.  Sanda s-a pregătit intens pentru Olimpiadă și speră la un rezultat cât mai bun în Brazilia. Îi ținem pumnii!

 

Sursa: news.ubbcluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.