Facultate clujeana in primele 150 de locuri la nivel mondial

Scris de 
Se pare că studenția clujeană ajunge faimoasă la nivel mondial. Matematicienii pasionați de la Facultatea de Matematică din cadrul universității Babeș-Bolyai au cu ce să se mândrească. Cadoul de Crăciun a venit mai repede pentru această facultate din Cluj-Napoca care a fost inclusă în primele 150 facultăți din lume, potrivit Academic Ranking of World Universities.
 
Conform Academic Ranking of World Universities in Mathematics, ediția 2013, Facultatea de Matematică de la Universitatea Babeş-Bolyai se situează pe poziţia 101-150 în topul Shanghai pe matematică al universităţilor lumii, lucru cu care întreaga Universitate Babeș-Bolyai se mândrește. 
 
 
”Această clasare este o recunoaştere a valorii şcolii de matematică din universitatea noastră, care astfel reuşeşte să îmbine armonios menirea didactică cu excelenţa ştiinţifică. Totodată, intrarea în acest top este o performanţă remarcabilă, ţinând cont de finanţarea superioară pe domeniul cercetării de care beneficiază alte universităţii prezente în top-ul Shanghai”, precizează reprezentanții UBB Cluj.O facultate din Cluj-Napoca a fost inclusă în primele 150 facultăți din lume, potrivit Academic Ranking of World Universities.
 
 
Sursa: stiridecluj.ro
Sursa foto: video.mit.edu
Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.