Echipa EFdeN a inceput sa construiasca „Casa viitorului”

Scris de 

Continuăm știrile legate de munca echipei EFdeN, reprezentanta României în finala Solar Decathlon Europe 2014. Aceștia au deschis oficial şantierul din Băneasa Shopping City. În cadrul Solar Decathlon Europe, ce va avea loc în Franța, cea mai prestigioasă competiție de arhitectură solară și tehnologii integrate ce se adresează universităților și instituțiilor de învățământ din toată lumea, echipa EFdeN va fi prezentă cu o casă a viitorului.

Mai exact, este vorba despre o casă solară, eficientă energetic, sustenabilă, inteligentã, dar și în permanentã conexiune cu natura datorită integrării unei sere hibrid dedicată conceptului de ”urban farming”.  În varianta industrializată, scopul acestui tip de construcții va fi acela de a rezolva problemele de densificare a locuirii, de mobilitate și de lipsă a spațiului verde specifice Bucureștiului, în același timp susținând generarea de comunități sustenabile.

 

Contur uman al casei(Contur uman al ”casei viitorului”)

 

După un an de proiectare, după nenumărate şedinţe, dezbateri şi posibile soluţii, echipa EFdeN a ajuns la proiectul final, iar pe 3 aprilie, în parcarea din Băneasa Shopping City s-a simţit nerăbdarea de a începe construcţia casei viitorului.

Tudor Prisecaru, Subsecretar de Stat în Ministerul Educaţiei Naţionale, a felicitat echipa și le-a urat membrilor acesteia mult succes în confruntarea cu celelalte 19 echipe participante la competiția de pe pământ francez.

 

Foto echipă(Echipa magică)

 

Pânã în iunie, decatleţii EFdeN vor fi prezenți atât pe situl din parcarea Băneasa Shopping City, cât și la Universitatea Tehnică de Construcții București, desfășurând în paralel două spații de lucru. Cu siguranță, din a doua jumătate a lunii aprilie o simplă trecere prin parcarea mall-ului, vă va face martorii construcției casei viitorului!

 

Foto echipă + invitati(Echipa EFdeN alături de invitații prezenți la inaugurarea șantierului)

 

EFdeN este o experiență multidisciplinară în cadrul căreia colaborează peste 60 de membri din 10 departamente formate din studenți arhitecți, urbaniști, ingineri și comunicatori. Toți sunt uniți de același țel: să schimbe fața Bucureștiului și imaginea României în lume, prin conștientizarea publicului larg cu privire la problemele de mediu, dar și încurajarea unui mod de viață sustenabil.

 

Pentru a vedea și interviul realizat de Smartdreamers cu echipa EFdeN click aici.

 

Sursa: smartdreamers.com/blog

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.