Cat mai costa o camera de camin vs chirie in 2014 in Cluj?

Scris de 

Nu avem vesti bune pentru bobocii din acest an, deoarece conform unor studii efectuate de mai multe portaluri de profil, dintre care amintim si acest site de imobiliare, Cluj-Napoca este cel mai scump oraş după chiriile minime înregistrate la garsoniere, apartamentele cu două şi trei camere, depasind astfel preturile din celelalte centre universitare mari din tara, precum Bucuresti, Timisoara si Iasi.

Care sunt preturile pentru chirie?

În Cluj-Napoca, preţurile de pornire pentru garsoniere sunt de minim 180 de euro pe lună în Mănăştur, 190 de euro în cartierele Zorilor şi Gheorgheni şi 200 de euro pe lună în Mărăşti. Chiria pentru un apartament cu două camere in Cluj-Napoca, porneşte de la 230 de euro pe lună în Mănăştur, 250 de euro în zonele Zorilor şi Gheorgheni şi 270 de euro în Mărăşti. La trei camere preţurile minime sunt de 270 de euro în Mănăştur, 290 de euro în Zorilor, 320 de euro în Gheorgheni şi 350 de euro în Mărăşti.

 

Hai sa vedem cum stam cu preturile pentru camin :

Universitatea "Babeş-Bolyai" (UBB) oferă 5.204 locuri de cazare în 17 cămine. În căminul A2 din Hasdeu, studenţii au la dispoziţie camere cu două paturi, cu baie şi bucătărie inclusă, cele de la etaj având şi balcon. În alte cămine ale UBB, camerele sunt cu două până la cinci paturi, săli de lectură şi internet gratuit.

 

Vesti bune in ceea ce prveste tarifele, caci pentru anul universitar 2014 - 2015 au rămas nemodificate faţă de anul trecut, între 100 de lei şi 250 de lei pe lună în funtie de facilitati.

 

Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN) dispune de 4.808 locuri de cazare în şapte cămine. Camerele sunt cu două sau patru locuri, cu baie proprie în fiecare cameră, cu oficii pe fiecare palier dotate cu plite electrice, maşini de spălat, săli de lectură şi acces gratuit la internet. Cazarea în căminele UTCN este cuprinsă între 110 şi 155 de lei, în funcţie de camere, tot la nivelul anului trecut.

 

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) pune la dispoziţie 1.338 locuri de cazare în cinci cămine. Tarifele au rămas aceleaşi ca şi anul trecut şi sunt cuprinse între 105 lei şi 195 de lei.

 

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF), oferă 550 de locuri de cazare în şase cămine studenţeşti din complexurile Haşdeu şi Observator, în camere cu două până la patru paturi. Tarifele sunt cuprinse între 130 de lei şi 280 de lei.

 

Avand in vedere ca aceste locuri de cazare in camine nu ajung pentru toti studentii, ramane deschisa varianta chiriei. Desi preturile sunt mari, variante sunt suficiente pe portalurile specializate sau la o simpla cautare pe google dupa anunturi imobiliare Cluj. Spor!

 

Sursa foto : scientificlevel.com

Tudor Perian

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

articoleplatite.ro

Lasă un comentariu

masuta de cafea din sticla

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.