Cum sa luam notite corect?

Scris de 

Știi și tu cât este de important să iei notițe corespunzător. Mai ales în sesiune când până și tu te chinui să îți descifrezi scrisul și să înțelegi ceva din hieroglifele care îți chinuie ochii. Din nefericire, liceul nu te pregătește deloc pentru asta pentru că încă se dictează informația. Și ne trezim în primul an de facultate că habar nu avem cum să ținem pasul cu ritmul profesorului. Tocmai de aceea, Campuscluj.ro s-a gândit să îți ofere câteva sfaturi pentru a reuși să te adaptezi ritmului universitar atât de alert.

1. Ascultă activ!

Atunci când profesorul se agită plin de zel în fața studenților încercând din răsputeri să ofere niște explicații, asigur-te că entuziasmul lui se revarsă și asupra ta. Pentru a avea niște notițe pe care să te poți baza în sesiune, este nevoie să înțelegi ce spune profesorul, să notezi exact informația de care ai nevoie. Acest lucru nu se va putea face dacă nu practici ascultarea activă și nu ești atent la cursul respectiv.

 

Cum să faci asta? Este foarte simplu. În primul rând ai nevoie de o structură pe care să o urmărești în expunerea de informații pe care ți-o oferă profesorul. De cele mai multe ori, această structură este vizibilă în introducerea pe care acesta o face, așa că fii foarte atent de la începutul și până la sfârșitul cursului. De asemenea, probabil știi și tu până acum că nu este o soluție să notezi tot ceea ce spune profesorul, cu fiecare cuvânt de legătură și fiecare răsuflare. Este foarte dificil și cu șanse minime de izbândă. Apoi, este la fel de important să lași toate tentațiile deoparte: de la telefonul mobil până la tabletă, ziarul de azi sau romanul preferat. Dacă vrei ca notițele tale să fie excelente, este deosebit de important să fii prezent trup și suflet la cursul respectiv.

 

2. Tehnici folositoare pentru a lua notițe

Faptul de a învăța cum să notezi esențialul informației de la un curs este o provocare, de asemenea. Dar noi îți spunem câteva mici trucuri care să facă totul floare la ureche.

1. Primul lucru: scrie data și subiectul cursului. Acest lucru îți va ajuta mintea să structureze materialul atunci când îl vei reciti.

2. Învață să scrii repede! Sau să tastezi repede dacă folosești un laptop. Folosește multe prescurtări. Nu îți fă griji dacă nu reușești să pui pe hârtie toate cuvintele, mai ales prepozițiile sau articolele. Nici nu te chinui să scrii foarte frumos. Este suficient dacă reușești să te menții la limita de a înțelege ce ai scris.

3. Notează-ți definițiile! Dacă profesorul definește un termen, asigură-te că îl notezi și că înțelegi ceea ce înseamnă.

4. Nu copia prezentarea PowerPoint cuvânt cu cuvânt Aceasta este o problemă foarte mare atât pentru studenți, cât și pentru profesori. Studenții sunt atât de ocupați scriind tot ce află pe slide-uri, încât nu mai sunt atenți la explicațiile profesorului. Acest lucru îi împiedică să rețină informația și de asemenea, împiedică și ascultarea pasivă. Notițele respective trebuie folosite tocmai cu scopul de a urmări informația și de a o structura.

 

3. Revizuiește-ți notițele

Acest lucru este și el foarte important, dar studenții nu prea fac lucrul aceste niciodată. Revizuiește-ți notițele pentru a te asigura că ai înțeles tot ceea ce s-a predat și pentru a te asigura că informația rămâne ,,fresh” în mintea ta.

 

Cum să faci asta? E simplu.

1. După terminarea cursului, rescrie-ți notițele pe alte foi sau chiar în laptop. Asta te va ajuta să reții informația mult mai ușor.

2. Recitește-ți notițele înainte de următorul curs. Nu va dura mult și îți va asigura un cadru excelent pentru contextualizarea noii informații.

3. Mergi la consultații. Tot ceea ce nu înțelegi trebuie clarificat la timp. La examen va fi prea târziu să pui întrebări. Va trebui să răspunzi la ele, așa că profită și clarifică-ți toate nedumeririle.

 

Mai ai și alte idei? Așteptăm părerea ta într-un comentariu.

 

Sursa foto: laspau.harvard.edu

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook