IFA Paris lanseaza un nou MBA dedicat luxului

Scris de 

IFA PARIS, şcoală franceză de modă şi de management în domeniul luxului, lansează un nou MBA Perfume & Cosmetics Management. Programul, care va începe în luna octombrie la Paris, este în totalitate în limba engleză. El a fost conceput de către experţi din domeniu, cu obiectivul de a permite viitorilor absolvenţi cunoaşterea instrumentelor tehnice, dar şi manageriale şi antreprenoriale necesare pentru a reuşi în această industrie.

„Lumea modei şi frumuseţii au fost întotdeauna foarte strâns legate. Datorită experienţei noastre în haute couture am reuşit să creem acest MBA aşa cum casele de modă făceau pe vremuri. Rezultatul este mai mult decât un MBA, este o experienţă interculturală şi interdisciplinară unică pentru cele şi cei care sunt atraşi de acest univers de vis.” afirmă Jean-Baptiste Andreani, Directorul programelor de nivel masterat la IFA Paris.

 

O dublă competenţă în parfumerie şi cosmetică unică în Europa

Studenţii admişi vor studia primele 6 luni ale programului la Paris, apoi următoarele la Shanghai. Imersiunea în două culturi foarte diferite, caracteristică programelor IFA Paris, oferă studenţilor o adevărată perspectivă internaţională. Ultimul trimestru din acest program de 15 luni este dedicat proiectului « Capstone », un proiect final pentru care fiecare student poate să aleagă un loc şi un subiect personal. „Programul MBA in Perfume & Cosmetics Management se înscrie pe linia altui MBA pe care îl oferim, MBA Luxury Brand Management. Dorim să recrutăm potenţiali manageri, dar şi esteţi pasionaţi de sectorul frumuseţii.”, explică Jean-Baptiste Andreani.

 

Profiluri specializate

Programul MBA in Perfume & Cosmetics Management se adresează deţinătorilor unei diplome de licenţă sau de Bachelor (BBA, BCOM, BDES) care au minimum 3 ani de experienţă profesională în domeniul modei, luxului, designului sau al artei şi un foarte bun nivel de cunoaştere a limbii engleze.

 

O piaţă extrem de dinamică

Piaţa globală a parfumeriei este evaluată la 28 de miliarde de dolari, cu o creştere constantă care ar trebui să atingă 45,6  miliarde de dolari până în 2018. Jean-Luc Ansel, Directorul Cosmetic Valley din Franţa afirmă că piaţa mondială de cosmetice urmează să crească cu 40% până în 2030, ceea ce presupune şi o creştere importantă a numărului de locuri de muncă în acest domeniu. După cum subliniază Patrick Kouzmine-Karavaïeff, directorul IFA Paris, « este un sector promiţător şi avem şansa de a avea în Franţa nume mari ca LVMH şi L’Oréal, dar în acelaşi timp şi o mulţime de artizani-creatori. După studiile noastre, întreprinderile din sector sunt în căutare de lideri capabili să aibă o viziune globală asupra activităţii lor. Pentru a răspunde la această cerere, am înfiinţat programul MBA in Perfume & Cosmetics Management, în care ne punem multe speranţe.»

 

MBA Perfume & Cosmetics Management în cifre 

15 luni – 1 limbă (engleza) – 2 campusuri şi 1 viziune globală : 6 luni la Paris, 6 luni la Shanghai şi 3 luni de « Capstone Project » – 2300 ore de curs – 120 credite ECTS – 15.800 euro (posibilitate de bursa) – 25 studenţi internaţionali.

 

Sursa: edu-news.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook