Intrumente de studiu online: Cercetare & Tema

Scris de 

Internetul este plin de site-uri special create pentru nevoile fiecăruia, de la bârfe politice la memes. Chiar și așa, când este vorba de a găsi informații despre un subiect mai serios, dificultatea apare în alegerea informației potrivite. Iată câteva site-uri care oferă informații disticte și resurse foarte bine dezvoltate pentru a crește productivitatea utilizatorilor.

 

Partea I: Instrumente pentru teme și cercetări

Țin minte cum în școala primară mergeam cu cutia de plastic ce conținea materialele necesare în fiecare zi, de la 8 dimineața până la 3 după-amiază. În facultate, tot ce am avut nevoie a fost un creion cu radieră în capăt și o cercetare științifică pentru a încheia fiecare an. Iată câteva resurse care îți vor fi folositoare pentru a ănvăța mai eficient.

 

Ice Cream Apps

Ice Cream Apps oferă programe gratuite care efectuează funcții de bază de care ai nevoie permanent, dar nu destul de des încât să justifice achiziționarea unui anumit produs. Programele oferite includ convertor PDF, convertor audio/video, instrumente utile in PDF, screen recorder și program schimbarea dimensiunii imaginilor și pentru slideshow-uri.

 

Paste Bin

Paste Bin este o casetă de text online unde copiez anumite lucruri pentru a-ți elibera clipboard-ul. Prin crearea unui cont gratuit poți salva și publica ceea ce copiezi. Majoritatea platformelor sunt sprijinite de altceva, însă cu Paste Bin poți copia ceva pe telefonul Windows și să deschizi documentul respectiv pe orice alt dispozitiv. 

 

OverDrive

Gândește-te la OverDrive ca la o bibliotecă publică pentru ebooks, cărți audio și video. Conținând pesre 2 milioane de titluri incluzând librării din peste 40 de țări, OverDrive include resurse pe care facultatea și orice altă bibliotecă de oraș nu ți le poate oferi. Pentru a utiliza acest instrument, vei avea nevoie de un card de bibliotecă sau cont de la orice altă bibliotecă care este inclusă. Pentru a afla biblioteca cea mai apropiată care face parte din acest grup, utilizează butonul de search din OverDrive și vei găsi tot ceea ce ai nevoie.

 

iRuler

Ai nevoie să măsori ceva? Tot ce ai de făcut este să folosești acel linear roz de plastic care a venit împreună cu tot setul tău Hello Kitty. Sau folosește iRuler pe smartphone-ul tău, tabletă sau laptop. Aplicația iRuler afișează pe ecran un linear pe care îl poți folosi să măsori în centrimetri sau inch. 

 

Coursera

Coursera oferă mii de cursuri gratuite din cadrul universităților și organizațiilor partenere. Coursera poate fi folosită oricând, oriunde și la orice oră, iar rezultatul va fi un certificat valid indiferent de domeniul pe care îl studiezi. 

 

HippoCampus

HippoCampus oferă resurse și suplimente pentru orice subiect de care ai nevoie în timpul gimnaziului, liceului sau chiar facultății. În parteneriat cu Khan Academy, NASA șu un număr mare de facultăți și școli publice, HippoCampus este capabil să ofere materiale scrise sau video care ajută la îmbunătățirea performanțelor elevilor/studenților.

 

 

Sursa foto: hackcollege.com 

 

Larisa Lacatus

Sunt stundetă a Facultății de Asistență Socială. Îmi place să fiu înconjurată de oameni de la care am ce învăța. Iubesc romanele polițiste și ciocolata amăruie.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.