Imprimă această pagină

Instrumente de studiu online: Memorarea informatiilor

Scris de 

Internetul este plin de site-uri special create pentru nevoile fiecăruia, de la bârfe politice la memes. Chiar și așa, când este vorba de a găsi informații despre un subiect mai serios, dificultatea apare în alegerea informației potrivite. Iată câteva site-uri care oferă informații disticte și resurse foarte bine dezvoltate pentru a crește productivitatea utilizatorilor. Pe lângă instrumentele folosite în cercetare, mai pot fi adăugate multe altele care ne pot fi utile în adunarea și păstrarea informațiilor.

 

Partea II: Reținerea de informații

Ai nevoie să memorezi primele 600 cifre ale lui pi? Trebuie să înveți pentru examenul final de istorie? Sau trebuoe sa îți dai seama de anumite probleme de la matematică la care ai lipsit? 

Dacă da, iată câteva instrumente gratuite, special create pentru a te ajuta să înțelegi și să reții anumite lucruri.

 

FLVTO

FLVTO este un serviciu de downloadare de la YouTube care îți permite convertirea anumitor fișiere în format AAC, MP3, MP4, WMV, AVI sau MOV. Dacă profesorii utilizează anumite video-uri de pe YouTube, poți folosi FLVTO pentru a downloada aceste filmulețe relevante. Sau poți folsi FLVTO pentru a obține TED Talks sau mini documentare potrive cu subiectele discutate la clasă.

 

Quizlet

Quizlet este un sistem digital potrivit pentru orice. Poți încărca note sau introduce definiții drect. Odată ce orice element este transpus în Quizlet, acesta poate fi împărtăși sau chiar combinat cu informațiile altora. Poți, de asemenea, să adaugi imagini pentru o memorare mai ușoară sau să creezi grile de examen. Cel mai important, aplicația de mobil Quizlet permite să creezi și să în veți din mers.

 

Pinfruit

Pinfruit are o singură funcție: te ajută să memorezi numere folosind sistemul mnemonic. Introducerea oricărui număr, indiferent cât de lung, aplicația îți oferă o listă de cuvinte din care să alegi. Fiecare cuvânt are două consoane care corespund cu două cifre din numărul introdus. Aceste cuvinte transformă numerele lungi, în fraze scurte.

 

Wolfram Alpha

Wolfram Alpha este un motor de calcul care poate face lucruri extraordinare, cu focus pe calcule. Folosind acest instrument ai posibilitatea să rezolvi anumite jocuri de cuvinte în alte limbi, să ajungi la găsirea unor soluții și la rezolvarea de probleme matematice și analiză statistică. De altfel, este un insterument destul de interactiv, incluzând elemente din artă, astronomie, nutriție, organizații, transport, etc. 

 

Ai pierdut primele instrumente? Verifică Parte I (Instrumente pentru cercetare și teme) și fii atent la apariția celei de-a treia părți (Instrumente de studiu în grup). 

 

 

Sursa foto: hackcollege.com

Larisa Lacatus

Sunt stundetă a Facultății de Asistență Socială. Îmi place să fiu înconjurată de oameni de la care am ce învăța. Iubesc romanele polițiste și ciocolata amăruie.