Ce sa facem productiv in studentie pentru viitorul nostru profesional?

Scris de 

Viața studențească, știm cu toții, înseamnă mult mai mult decât prezența noastră conștiincioasă la cursuri. Sunt multe alte lucruri care definesc această experiență și care ne formează, pic cu pic, personalitatea de absolvent al unei facultăți. Sunt noutăți pe care le simțim zi de zi și de care ne lovim clipă de clipă. Sunt elementele ce se vor dovedi hotărâtoare în construirea propriului eu, în conturarea viitorului nostru profesional și în mrejele cărora ne lăsăm prinși de la bun început. Pentru că știm că sunt pentru noi și că ne vor face mai buni. Care sunt acestea? Campuscluj.ro a făcut o listă cu trei dintre activitățile extra-curriculare pe care nu trebuie să le ratezi în studenție.

Voluntariat

Avantajele pe care voluntariatul le are în formarea ta sunt hotărâtoare atât pentru calitatea CV-ului pe care îl vei prezenta unui viitor angajator, cât și pentru propria experiență. Chiar dacă nu vei fi remunerat și nu vorbim despre beneficii financiare, există multe alte calități fundamentale ale activităților de voluntariat. Este o ocazie excelentă să afli lucruri noi în alte domenii decât cele în care studiezi, este și o oportunitate splendidă de a lega prietenii și de a învăța o mulțime de lucruri noi. Multe dintre activitățile de genul acesta recompensează studenții voluntari prin tot soiul de excursii cu membrii grupului unde poți vizita locuri noi și unde îți poți deschide mintea și sufletul pentru alte idei, alți oameni și alte experiențe.

 

Cursurile facultative

Unul dintre beneficiile bazice pe care studenția le aduce în prim-plan este posibilitatea de a urma gratis felurite cursuri facultative în cadrul cărora poți să înveți limbi străine sau să îți perfecționezi cunoștințele într-o limbă pe care deja o știi. Sunt pline universitățile de afișe cu acest tip de cursuri la fiecare început de semestru. De la limba polonă, la cea chineză, japoneză sau coreeană, aceste cursuri îmbracă o varietate din care tu poți să îți alegi ce ți se potrivește cel mai bine.

 

Cultură pe bani puțini

Profită din plin de toate reducerile pe care statutul de student ți-l oferă. Mergi la teatru, la cinema, vezi toate muzeele din Cluj la prețuri studențești, profită gratis de frumusețea Grădinii Botanice și nu uita de bibliotecile care îți stau la dispoziție în fiecare zi. Nu neapărat în legătură cu materiile pe care le studiezi la facultate. Savurează lectura și devorează fiecare carte ce îți atrage atenția.

Nu uita: ești student și ai la dispoziție câțiva ani care nu se vor întoarce niciodată. Profită la maximum de fiecare minut, de fiecare ofertă, de fiecare doză de cultură care te face mai bun.

 

Sursa foto: u-szeged.hu

 

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.