Care sunt cele mai utile site-uri pentru studenti?

Scris de 

Studentul de azi este fanul numărul 1 al progresului tehnologic, al modernității, al gadget-urilor și al tuturor lucrurilor care pot să îi facă viața mai ușoară. Iar internetul este unul din instrumentele de bază cu care acest lucru devine posibil. Există o mulțime de site-uri cu ajutorul cărora poți economisi ore din timpul tău și care îți vor fi utile pe parcursul vieții tale de student. Poate pe unele le știi, pe altele nu, așa că noi ți-am pregătit o listă cu câteva dintre cele mai căutate și folositoare site-uri ,,studențești”.

Site-uri de modificat poze

Mai jos găsiți legături spre cele mai interesante site-uri gratuite unde putem modifica fotografii online. Toate aceste site-uri sunt doar pentru cei care vor să creeze fotografii cu efecte distractive (funny photo efects). Puteți crea imagini unde să schimbați doar fața, să creați calendare cu imaginile voastre, sa apăreți în prima pagina a unei reviste, etc.

Toate aceste unelte de modificări foto funcționează pe orice browser, nu este nevoie sa instalați nimic pe calculatoarele voastre, tot ce va trebuie este o conexiune la internet.

1. BeFunky

2. BigHugeLabs

3. Funny Photo

4. Loonapix

5. FunPhotoBox

6. PhotoFunia

 7. Canva.com

Site-uri care adauga diacriticele

De multe ori când avem de scris o lucrare, ne este parcă incomod și dificil să fim atenți la folosirea diacriticelor. Și să le modificăm, rând pe rând, într-un document de 20 de pagini nu pare a fi cea mai bună idee. Două dintre cele mai cunoscute site-uri îți stau la dispoziție pentru astfel de situații.

1. Diacritice.com

2. Diacritice.opa.ro

 

Cinci instrumente online pentru detectarea plagiatului

Este destul de greu să detectezi plagiatul în mediul academic, dacă nu ai o bază de date electronică bogată. De ceva timp, la unele facultăți se cere și o copie digitală a lucrării de licență, de masterat sau de doctorat tocmai din acest motiv. Dacă vrei să dormi fără griji, știind că lucrarea ta este în siguranță și 100% originală, atunci folosește unul dintre site-urile pe care Campuscluj.ro ți le pune la dispoziție.

1. Plagiarisma.net

Poți alege să-ți faci un cont la Plagiarisma.net sau poți folosi contul de Facebook. Dacă ești în cont, poți verifica un anumit text și cu Google, nu numai cu Babylon și Yahoo. În funcție de câte locuri sunt găsite, ți se afișează un procent de originalitate. Poți compara două texte pentru a observa diferențele. Poți genera un PDF cu rezultatele căutării. În afară de a da Paste, mai poți preciza un link sau poți încărca un fișier de pe calculator. Site-ul caută și în Google Scholar și Google Books. Acceptă text în aproximativ 190 de limbi.

2. Plagtracker

În varianta gratuită, lipești la Plagtracker.com un fragment de text și îți vor verifica maximum 5.000 de caractere pe lună. Au 14 miliarde de pagini de Web și 5 milioane de lucrări științifice în memorie. Acceptă text doar în șase limbi, printre care, evident, româna, limba în care se plagiază cu furie. Are o interfață simplă, dar se mișcă destul de greu, chiar și la texte mici. Rezultatele au fost ceva mai proaste decît cele oferite de concurenți.

3. Duplichecker

Poți lipi text sau încărca un fișier la Duplichecker.com. Rezultatul îți e oferit în aceeași pagină. După afișarea răspunsului, poți compara cele două texte și ți se va indica nivelul de plagiat în procente. Pentru a vedea mai bine deosebirile, ți se vor evidenția printr-o culoare cuvintele și frazele regăsite și în alte surse. Site-ul lor pare în construcție, deoarece conține celebrul text în latină din oficiu, în anumite pagini.

 

Cum convertim fișiere?

Ultimul, dar nu cel din urmă, FreeFileConvert este programul cu care poți converti fișiere dintr-un format într-altul. Acest site îți pune la dispoziție conversii a celor mai populare tipuri de fișiere. Poți converti chiar și filmări dintr-o gamă largă de portaluri online.

 

Sursa foto: amitbhawani.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook