Cum ne dam seama ca devenim adulti?

Scris de 

Îți amintești de zilele acelea când abia așteptai să crești ca să poți purta pantofi cu toc înalt ca ai mamei sau să conduci mașina tatălui? Acum adu-ți aminte cât de ușor și de repede au zburat și anii de liceu cu adolescența cea plină de viață și fiorii primei iubiri. Și iată-ne puși aproape forțat în fața realității de a deveni oameni adulți. Simțim deja povara primelor responsabilități și ne luptăm deja cu cele atât de puține 24 de ore ale zilei. Cum ne dăm seama că ne îndreptăm deja pe calea sinuoasă a maturității?

Le spui oamenilor să facă liniște la cinema?

Acum câțiva ani erai și tu printre cei care mestecau gălăgios popcorn sau râdeau cu prea mare poftă la filme. Sau poate erai printre cei care discutau fiecare detaliu al filmului cu vecinul. Sau măcar tolerai aceste persoane.  Iar acum? Te întorci nervos în spate și le spui arogant să facă liniște? Înseamnă că te afli deja în drum spre maturitate.

 

Ai tăi te vor cuplat?

Trecute și de mult apuse sunt zilele în care părinții îți repetau neîncetat că e timp suficient pentru copiii și pentru relații serioase, că acum trebuie să-ți vezi de școală și de viitoarea ta carieră. Ei… acum nu mai știu cum să te mai cupleze cu tot felul de verișoare sau nepoți de-ai vecinului. Unii dintre prietenii tăi se logodesc, iar alții se gândesc deja să se mute împreună. Iar tu ești bombardat de tot felul de întrebări cu tentă romantică. Rudele sunt cele care te întreabă curioase cum stai cu viața amoroasă și zâmbesc simpatic de fiecare dată când le spui că ai fost single în ultimele 3 luni. De parcă tu nu te simți suficient de prost în situații de genul acesta… familia te mai vede și trăind singur pentru totdeauna însoțit de pisici sau câini sau alte animale.

 

Te simți tot timpul obosit?

Nu contează ce faci peste zi, dar întotdeauna ești extenuat. Chiar dacă dormi cele opt ore cerute ,,de lege”, tot îți îndrepți pașii spre pat. De cele mai multe ori, nici măcar nu ai un motiv serios pentru care să îți fie somn. Încă te descurci cu nopțile albe, dar o săptămână după aceea.. ești terminat.

 

Somnul ți-e cel mai bun prieten

Continuând cu aceeași temă a oboselii, somnul a deveni deja unul dintre lucrurile cu care îți place să-ți ,,ocupi” timpul. Clipele copilăriei în care părinții aproape te obligau să dormi de amiazi par atât de departe azi. Acum trebuie să te oblige cineva să te ridici din pat, altfel există șansa să rămâi acolo pentru o săptămână întreagă. Încă îți place să ieși serile cu prietenii, e adevărat. Dar sunt zile când tot ceea ce-ți dorești e o seară liniștită în care să te relaxezi.

 

Obiceiuri ciudate la masă?

Energizantele au fost înlocuite de cafea și ceai verde, iar friptura cea delicioasă și plină de calorii îți e permisă doar în situații extreme. Simți nevoia să te justifici dacă mănânci mâncare de la fast food, spunând: am avut o zi lungă, merit cina aceasta copioasă. Spre deosebire de perioadele adolescenței când mâncai orice și la orice oră, se observă câteva diferențe în ceea ce privește alimentația ta.

 

Oamenii se așteaptă să le știi pe toate?

Fie că e vorba de politică, de starea economiei sau de costul asigurării, se presupune că trebuie să fii informat în toate aceste privințe. Nu mai poți să te ascunzi în spatele scuzei: Lucrurile aceste nu mă afectează, deci nu mă interesează. Nimic nu e mai stânjenitor decât privirea aceea silențioasă și care te judecă atunci când nu ai habar despre ce se vorbește. Știi vorba aceea: Când ești tânăr e inocență, când ești adult e ignoranță…

 

Tu te simți deja adult? Care dintre aceste simptome ți se potrivesc?

 

Sursa foto: allgroanup.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.