Cele mai ciudate legi din Statele Unite ale Americii (Partea I)

Scris de 
În fiecare regiune din Statele Unite ale Americii (SUA) există cel puţin o lege care, la o primă vedere, stârneşte amuzamentul şi poate fi considerată cel puţin bizară. Totuşi, pentru a evita situaţiile neplăcute în timpul călătoriilor dincolo de Ocean, ar fi bine să ştiţi ce este şi ce nu este permis în cele mai multe dintre statele americane. 

 

În Alabama este ilegal, spre exemplu, să porţi mustaţă falsă dacă aceasta stârneşte râsete în biserică. În plus, nu ai voie să ţii, în buzunarul de la spate, un cornet de îngheţată. În Alaska este interzis să trezeşti un urs din somn pentru a-l fotografia, potrivit huffingtonpost.com. Asta în condiţiile în care legislaţia din acest stat american nu îi pedepseşte pe cei ce împuşcă urşi.

 

Există un stat unde nu ai voie să vânezi cămile, în timp ce tăierea unui cactus se pedepseşte cu închisoarea de până la 25 de ani. Este vorba despre Arizona, acolo unde persoanele atacate de un criminal sau un hoţ au voie să se apere cu aceeaşi armă pe care o posedă şi atacatorul.

 

În Arkansas nu îţi este permis să pronunţi greşit numelui acestui stat, în timp ce violenţa domestică este încurajată, în sensul că soţul îşi poate lovi soţia, însă numai o dată pe lună. Dacă în California femeilor nu le este permis să şofeze în haine de casă, în Colorado nu ai voie să călăreşti un cal atât timp cât eşti sub influenţa alcoolului sau să împrumuţi aspiratorul vecinului de lângă tine (regulă valabilă în oraşul Denver).

 

Există un loc în care poţi fi oprit de poliţie dacă te deplasezi pe bicicletă cu o viteză mai mare de 65 de mile pe oră. Concret, este vorba despre Connecticut. Lucrurile sunt şi mai interesante în oraşul Hartford al acestui stat, acolo unde nu ai voie să traversezi în mâini, iar bărbaţii nu îşi pot săruta soţiile duminica. În oraşul Lewes din statul Delaware e ilegal să te căsătoreşti doar pentru că ai fost provocat, în timp ce în Florida trebuie să plăteşti taxă ca pentru o maşină dacă legi un elefant într-un loc de parcare.

 

În Georgia poţi locui pe o ambarcaţiune cel mult 30 de zile într-un an şi, tot aici, este ilegal să ţii cornetul de îngheţată în buzunarul de la spate, dar doar duminica (spre deosebire de statul Alabama, unde regula este valabilă permanent). În Hawaii nu poţi avea în faţă mai mult de o băutură alcoolică în acelaşi timp, în timp ce în Idaho bărbaţii pot oferi iubitelor cutii de bomboane doar în anumite limite.

 

Sursa: avocatnet.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.