Cateva lucruri pe care trebuie sa le stii despre Cluj

Scris de 

Cluj-Napoca este unul dintre cele mai importante orașe din România și, cu siguranță, cel mai important oraș din Transilvania. Indiferent dacă vii aici în interes de serviciu, într-un city break sau într-un concediu prelungit, trebuie să știi câteva lucruri despre acest oraș. Iată care sunt acestea:

Clujul este un oraș primitor

Prima impresie a celor care calcă străzile Clujului pentru prima dată este, în majoritatea cazurilor, una pozitivă. Feedback-ul este întotdeauna același: „Nu mă așteptam ca orașul să fie atât de primitor”, „Ce de oameni calzi există aici!” și așa mai departe. Așadar, atunci când vii într-o călătorie în Cluj-Napoca, nu trebuie să îți faci probleme că nu te vei putea înțelege cu oamenii de aici.

Există opțiuni de transport pentru toate buzunarele

Se spune despre Cluj că este cel mai scump oraș din țară. Chiar și așa, acesta are opțiuni de transport (și nu numai) pentru toate buzunarele. Spre exemplu, pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca aterizează atât curse low-cost, cât și alte curse mai scumpe. Iar dacă aterizezi pe acest aeroport, ai la dispoziție o mulțime de mașini de închiriat în Cluj, cu care să îți continui călătoria.

Clujul e un oraș cultural

Orașul nostru devine din ce în ce mai cosmopolit și acest lucru înseamnă că sunt organizate frecvent evenimente culturale și de petrecere a timpului liber, din nou, pentru toate gusturile. În Cluj, au luat naștere câteva dintre cele mai importante festivaluri din România, Transilvania Film Festival (TIFF), un festival de film care devine tot mai prestigios pe an ce trece, Electric Castle, festivalul de muzica EDM care aduce o nouă viață castelului Banffy din Bonțida și, bineînțeles, festivalul UNTOLD, care a fost numit cel mai bun festival european încă de la prima ediție.

Clujul e un oraș turistic, dar și unul de afaceri

Turismul în Cluj este unul destul de diversificat. Aici vei găsi oameni care au călătorit ca să vadă diverse obiective turistice din oraș, însă, totodată, aici vei găsi și oameni care au călătorit în interes de serviciu, care sunt interesați să facă afaceri în oraș într-unul dintre domeniile care sunt foarte active aici.

După cum vezi, motivele pentru care ai putea vizita Clujul sunt variate, iar cele pe care ți le-am enumerat eu în acest articol nu sunt singurele motive. Tot ce trebuie să faci înainte să vii la Cluj este să găsești motivul care este potrivit pentru tine.

Sursa foto: © Abdelmoumen Taoutaou | Dreamstime.com

Tudor Perian

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

articoleplatite.ro

Lasă un comentariu

masuta de cafea din sticla

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.