Participa si tu la sondajul "Studiile în străinătate şi întoarcerea acasă"

Scris de 

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) a lansat cel de-al patrulea sondaj „Studiile în străinătate şi întoarcerea acasă” după cele derulate în 2010, 2012 şi 2014 (www.lsrs.ro/sondaje-lsrs/). Perioada de desfăşurare este 1 septembrie – 1 octombrie, iar formularul poate fi completat pe http://www.lsrs.ro/sondaj-lsrs-2016/.

 

Grup-ţintă şi obiective. Sondajul se adresează tuturor studenţilor şi absolvenţilor români cu experienţă de studiu în străinătate. LSRS îşi propune să afle ce anume i-a determinat să studieze în străinătate, cum evaluează experienţa lor de peste hotare şi care sunt perspectivele lor profesionale pe termen mediu şi lung. Căutăm, totodată, să descoperim cum se raportează tinerii români din străinătate faţă de întoarcerea în România.

 

Întrebări şi răspunsuri. Chestionarul cuprinde 20 de întrebări. Cu o singură excepţie, toate întrebările conţin variante de răspuns, astfel încât respondentul poate completa chestionarul în maxim 5 minute.

 

Rezultate aşteptate. La finalul studiului, vom afla care sunt domeniile predilecte de studiu pentru românii de peste hotare, ce îi motivează pe aceştia să studieze în străinătate şi cât de mulţumiţi sunt de experienţa lor. De asemenea, vom descoperi ce îi motivează şi ce îi descurajează în legătură cu eventuala lor revenire în ţară. Nu în ultimul rând, vom afla informaţii despre perspectivele profesionale şi aşteptările faţă de angajatorii din România, precum şi despre principalele provocări legate de întoarcerea acasă.

 

Beneficiari. Rezultatele sondajului vor fi utile tinerilor din România care iau în considerare opţiunea de a studia în străinătate. În ceea ce priveşte piaţa muncii din România, rezultatele sondajului vor fi un bun reper pentru angajatorii care doresc să atragă tineri cu experienţă internaţională de studii şi care vor să îşi calibreze strategiile de recrutare ţinând cont de aşteptările acestora. LSRS va face publice rezultatele complete ale sondajului odată cu finalizarea analizei, în cadrul Galei LSRS 2017.

Poster-I-Sondaj-LSRS-2014.jpg

Premii. Cei care completează formularul se pot înscrie într-o tombolă în care pot câştiga 5x vouchere de cumpărături în valoare de 20€ fiecare. Tot ce trebuie să facă e să îşi adauge la finalul formularului adresa de e-mail şi apoi să aştepte răspunsul nostru. Acces la Sondaj. Sondajul poate fi găsit la următoarea adresă: http://www.lsrs.ro/sondaj-lsrs-2016

 

Sursa: edu-news.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook