Cum am educat inspiratia si am devenit o versiune mai buna a mea dupa conferinta The Woman

Scris de 

Miercuri, 21 martie, am participat la cea de-a VII-a ediție a Conferinței de Leadership Feminin The Woman, iar tema principala a evenimentul s-a transpus perfect în starea noastră de spirit din timpul și de după conferință: "cea mai buna versiune a ta". A fost "o zi de inspirație și motivație" (Mădălina Hodorog, CEO The Woman) plină de învățături noi, de gândire pozitivă și vibe energic. „Anul 2018 va fi anul în care sărbătorim femeia lider, femeia mamă, femeia antreprenor, femeia autentică. The Woman îşi va atinge potenţialul maxim prin implicarea reală în societate la nivel naţional şi de ce nu, internaţional, deoarece avem toate pârghiile necesare să facem acest pas.”, a declară Mădălina.

 

Catalina Ponor (Cea mai buna gimnasta din 2017), Olga Melihov (Country Head @ BNP Paribas Real Estate Romania) si Alexandra Murray (Vice President Focused Service Hotel Operations, Europe, Middle East & Africa @ Hilton Worldwide) au vorbit despre motivație și inspirație in cadrul primului panel intitulat: "Daca eu pot, poti si tu".

 

Evenimentul a debutat cu Alexandra Murray care ne-a încurajat să căutăm oportunități și să profităm de ele, să nu ne lăsăm doborâte dacă facem greșeli, ci să învățăm din ele. De asemenea, ne-a demonstrat că trebuie să lăsăm la o parte preconcepțiile cum că femeile nu ar putea face un anumit job și să îndraznim să luptăm pentru poziția pe care o merităm. Dar cu toate aspirațiile și visele noastre, să nu uităm să găsim un echilibru între viața profesională și cea personală, pentru că ele se completează reciproc.

 

Al doilea speaker a fost Cătălina Ponor, poate cea mai așteptată invitată a evenimentului, care a ne-a impresionat cu sinceritatea ei și cu emoția pe care ne-a transmis-o tuturor. "Find what you love and let it kill you", a fost tema și sloganul prezentării ei, iar mesajul pe care l-a transmis a fost unul puternic: cu multă ambiție, muncă și perseverență poți obține orice. Ea ne-a povestit cum a evoluat de la o gimnastă de club, la gimnastă de lot național, campioană europeană și mondială, cum a luat-o de la capăt de nenumărate ori, și cum, de fiecare dată, a reușit să treacă peste obstacolele ivite în cale. Un îndemn important pe care Cătălina l-a primit de la doamna Mariana Bitang și pe care l-a transmis mai departe este că trebuie să îți încerci norocul, indiferent de zidurile de care te lovești.

29511841 2357996697560004 5748096064252019339 n

 

Olga Melihov este cea care ne-a învățat că nu există expresia "nu se poate". Ea ne-a demonstrat că o profesoară de limba română din Fetești, cu un copil în brațe și un divorț în derulare, poate să își ia inima în dinți, cariera în brațe, familia într-un geamantan și să se mute la București, unde să înceapă ascensiune spre succes. A descoperit că calea spre succes nu e una ușoară, ci cu multe dificultăți, prejudecăți, iar lupta nu este una corectă, mai ales când adversarul este un bărbat. Dar povestea ei ne-a demonstrat că deși uneori trebuie să muncim mult mai mult pentru a avea acceasi sansă pe care o au bărbații, e important să nu lăsăm capul plecat și să luptăm cu îndârjire pentru tot ce credem că ni se cuvine.

 

Al doilea panel de discuții a fost axat pe povestea de succes a Iulianei Tudor (TV Host and Producer), Antoiniei Norman (CEO Branson Centre of Entrepreneurship, Ambassador UN Women Founder, BusinessPROS International) și a Maiei Morgenstern (Actrita si Director of State Jewish Theatre): "Cum am devenit cea mai bună versiune a mea?".

 

Următorul speach a fost la fel de fermecător precum femeia de pe scenă: Maia Morgenstern. Ea ne-a vorbit despre teatru, despre ce înseamnă să fii femeie în această lume. Odinioară, a fi actor era exclusiv o meserie pentru bărbați, rolurile feminine fiind interpretate tot de bărbați; cu multe prejudecăți și blamări asupra femeilor care au îndrăznit să rupă această barieră, în ziua de azi acest lucru s-a schimbat, iar femeia își poate transpune acum visurile în orice formă de artă. Prin intermediul muncii ei de-o viața, dar și prin educația care i-a dat-o fiicei ei, Maia Morgenstern pune accentul pe doua valori importante: respectul de sine și autodeterminarea.

29497838 2357998820893125 8581606881688892054 n

 

Iuliana Tudor ne-a învățat că "imperfect is perfect!" și ne-a mărturisit că versiunea ei de azi se datorează mamei ei care i-a oferit sfaturi de viață de neprețuit: "Caută să ai în jur oameni mai buni decât tine, oameni de la care să ai tot timpul ce învăța."  Ceea ce a subliniat ea e faptul că trebuie să ne acceptăm cu defecte cu tot și să încercăm să le folosim în favoarea noastră, pentru că undeva la limita între perfect și imperfect, "intervine umanul", iar "perfecțiunea va fi întotdeauna perdantă în fața umanului."

 

O adevărată apariție a fost Antoinia Norman care a prezentat obiectiv situația leadearshipului feminin din România, in comparație cu alte state, și crede că "femeile au abilitatea de a evolua, prospera, dar și abilitatea de a distruge". Sfatul ei a fost: Dream big and get a mentor or two pentru că, indiferent cât de inteligente, puternice, extraordinare am fi, fiecare dintre noi are nevoie de ajutor, de înțelegere, de suport.

 

Provocarile din mediul de business au fost punctate în cadrul panelului de debate "Challenging myself" unde au participat femei lider recunoscute pentru performanțele în businessul românesc precum: Sinziana Maioreanu (CEO Aegon), Doina Cepalis (CEO Te-Rox Prod), Oana Delia Radu (Director Grup Retail Cluj Raiffeisen Bank, Regiunea Transilvania) si Mona Nicolici (Head of Sustainability Unit @ OMV Petrom). Acestea au vorbit despre cum se pot implica companiile în societate și ce au de câștigat prin dezvoltarea de proiecte de responsabilitate socială. ”Nu companiile se implică în societate, oamenii se implică. Eu cred că omul sfințește locul. Compania se implică pentru că poate fi o strategie de business sau pentru că așa simte sau așa e modelul de business. Ce are de câștigat: îmbunătățirea culturii organizaționale și reputație bună.”, a declarat Mona Nicolici. 

 

"Implicarea în comunitate" și nevoia de a ajuta oamenii din jurul nostru prin activitatea zilnica este tematica abordata in cadrul ultimului panel de debate. Melaniei Medeleanu (Fondator MagiCAMP), Ela Moraru (Country Business Development Manager Google Romania) si Olga Johnston Antonova (Fondator Circular Fashion) au vorbit despre copiii ce sufera de cancer, impactul tehnologiei in educatie și industria de fashion sustenabilă. 

 

Ela Moraru ne-a vorbit despre investițiile pe care Google le face în educația din România. În ultimii ani Google a creat Atelierul digital și 6 hub-uri în universitățile din România. În plus, a creat un program numit Google Grants care se adresează mai mult ONG-urilor. Mai mult, Google pledează pentru egalitate la accesul informațiilor, creează oportunități pentru studenți astfel că prin proiectele lor se investește în viitoarea forță de muncă.

 

După ani buni în televiziune Melania Medeleanu - mama lui Magic Camp - a hotărât să își caute acel ceva care să o definească și care să îi dea fluturi în stomac. Unul dintre motivele pentru care oamenii renunță să se implice este că se consideră prea mici, dar atunci când un copil zâmbește chiar dacă e bolnav și îți spune că vrea să fie ca tine înseamnă că ai schimbat ceva în lumea asta.

 

Olga Johnston Antonova crede că putem schimba lumea cu ajutorul modei și susține metodele ecologice de creare a hainelor, fiind împotriva industriei de masă. Recomandarea ei este să sprijinim brandurile locale care pe lângă faptul că avem parte de un design unic avem plăcerea și ocazia de a ne întâlni față în față cu cel sau cea care a creat acele piese vestimentare. 

 

A fost o zi plină de emoție, învățături, modele demne de urmat, dicuții importante, și poate cel mai important: o zi plină de inspirație. Am ieșit de acolo un om mai bun și o femeie mai ambițioasă. Poveștile de viață m-au inspirat, iar relatările de succes m-am făcut să văd partea plină a paharului din orice întâmplare. Abia așteptăm următoarea conferință și următoarele evenimente marca The Woman.

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.