Imprimă această pagină

Locuri de cazare şi idei de distracţie în Costineşti

Scris de 

Deşi Mamaia rămâne cea mai cunoscută staţiune de pe litoralul românesc, Costineştiul îşi menţine titlul de “Staţiunea Tineretului”. Chiar dacă a trecut vremea în care sfârşitului anului universitar dădea startul îmbarcării pe tren cu direcţia Costineşti, mulţi tineri aleg încă această destinaţie pentru o vacanţă prelungită.

Cu toţii ştim de ce am trecut măcar o dată prin Costineşti: numărul mare de cluburi şi baruri care par să nu se închidă la nicio oră, dar şi oamenii care le vizitează, şi care, la rândul lor, par să nu doarmă niciodată.

Costineştiul este un loc accesibil atât din punct de vedere al bugetului, cât şi din perspectiva timpului alocat planificării unei vacanţe. Ȋnainte de a ajunge aici, nu e nevoie să petreci ore în şir căutând cele mai importante atracţii turistice şi planificând pe zile vizitarea acestora. Ȋn Costineşti poţi să te pierzi în atmofera de aici, care se întâlneşte cu greu în alte locuri din România. Nu uita însă că acest lucru poate fi atât un avantaj, cât şi un dezavantaj.

Ȋn continuare, vom discuta despre părţile bune şi despre părţile rele ale cunoscutei staţiuni litorale româneşti, încercând atfel să stabilim dacă vizita ei este potrivită pentru tine. Există nenumărate ghiduri care oferă o gamă variată de informaţii despre Costineşti şi pe care ţi le recomandăm să le consulţi. Noi îţi oferim doar câteva dintre plusurile şi minusurile acestei locaţii.

Distracţie nelimitată şi viaţă socială activă

Costineşti îşi onorează titlul de staţiune a tineretului, fiind permanent activă. Ȋn timpul zilei, distracţia se menţine pe plajă, iar noaptea aceasta se mută în nenumăratele cluburi, baruri şi pub-uri găzduite de staţiune. Astfel, plajele sunt arhipline în timpul zilei, iar cluburile îşi ating numărul maxim în timpul nopţii.

Acest lucru nu reprezintă o problemă majoră pentru persoanele extrem de sociabile. Ȋnsă, după câteva zile, oboseala îşi poate spune cuvântul şi poate cere câteva ore de relaxare şi linişte completă. De aceea, îţi recomandăm să încerci plaja de la epavă, situată mai departe de centrul staţiunii şi vizitată de mai puţini turişti. Te asigurăm că nu vei pierde nimic în materie de curăţenie şi te vei putea relaxa într-un spaţiu mai mare, în afara privirilor insistente ale turiştilor.

Probabil cele mai cunoscute, dar şi populate cluburi din Costineşti râmân „Mega Discoteca Tineretului” şi „Club Ring”. Dacă nu ai pretenţii mari în legătură cu muzica pe care vrei să dansezi şi locul pe care îl ai ca să faci asta, cele două cluburi pot să fie suficiente pentru tine. Cu toate acestea, noi îţi recomandăm să descoperi pe cont propriu barurile şi cluburile Costineştiului, deoarece există posibilitatea să găseşti unul ce ţi se potriveşte perfect. Te sfătuim să treci şi prin White Horse, unde te vei întreba pentru câteva minute dacă mai eşti încă în Costineşti. Ȋn cazul în care ai un buget limitat sau te-ai săturat de aglomeraţia din cluburi, poţi rămâne să te distrezi pe plajă.

Locuri de cazare numeroase şi tarife atractive

Având un număr mare de turişti în sezonul estival, Costineştiul oferă şi o gamă largă de modalităţi de cazare. Ȋncepând de la clasicul şi accesibilul cort, până la hoteluri şi vile de 4 stele, turiştii ce ajung aici în fiecare an aleg diferite opţiuni. Cei care îşi aduc corturile cu ei au la dispoziţie mai multe campinguri, situate în diferite părţi ale staţiunii, atât în apropierea plajei principale şi a centrului, cât şi mai departe de aceste locaţii, unde se pot bucura de mai multă linişte.

Dacă crezi că această modalitate de cazare ţi se potriveşte, te sfătuim să ţii cont de un singur lucru: gândeşte-te la camping ca la un spaţiu în comun. Acest aspect are atât avantaje (prietenii ce se leagă în câteva zile şi pot dura o viaţă întreagă), cât şi dezavantaje (timp de câteva zile trebuie să împarţi spaţiul cu zeci sau sute de oameni).

Pe de altă parte, în ultimii ani, au fost construite multe hoteluri şi pensiuni, care oferă nu doar un confort mai mare, ci asigură şi servicii indisponibile în cadrul unui camping. Ȋn multe cazuri, ele sunt situate la doar câteva minute de plajă şi sunt din ce în ce mai căutate. Multe dintre acestea oferă preţuri acceptabile, lăudându-se cu oferte care, de multe ori, sunt prea bune pentru a fi crezute. Noi te sfătuim să consulţi din timp locurile de cazare şi te asigurăm de calitatea serviciilor oferite de unităţi cum ar fi Atena şi Meduza Hotel.

Un loc încărcat de istorie

Dacă doreşti să ieşi din rutina zilnică dominată de mersul la plajă şi dansatul în cluburi, poţi vizita câteva dintre obiectivele turistice ale staţiunii. Cele mai cunoscute dintre acestea sunt Epava Evangelia şi Obeliscul.

Evangelia a fost o navă cargo cu pavilion grecesc, care a eşuat în toamna anului 1968. Se pare însă că povestea acesteia nu este atât de tragică. După câteva investigaţii s-a concluzionat că nava a fost abandonată voluntar de echipajul grecesc, în scopul obţinerii primei de asigurare. Dacă ai energia necesară, poţi să ajungi la aceasta înotând, deşi nu ţi-am recomanda acest lucru în cazul în care ai petrecut o noapte în cluburile staţiunii.

Obeliscul a fost amplasat pe plaja din Costineşti în anul 1970, devenind de-a lungul anilor simbolul staţiunii. Fiind distrus în anul 2005, el a fost înlocuit cu o construcţie similară ca arhitectură, dar mult mai impunătoare, care înfăţişează catargul unei nave. Suntem destul de siguri însă că el nu aparţine Epavei Evangelia.

Chiar dacă Costineştiul a pierdut o fărâmă din farmecul pe care îl deţinea în anii '80 şi '90, el rămâne una dintre cele mai vizitate staţiuni ale litoralului românesc, fiind preferat în mare parte de adolescenţi şi de studenţi. El intră cu certitudine în categoria locurilor ce trebuie vizitate cel puţin o dată. Tocmai din această cauză am încercat să oferim o imagine de ansamblu a Costineştiului şi să atragem atenţia atât în privinţa aspectelor sale pozitive, cât şi a celor negative. Ce mai rămâne este să descoperi pe cont propriu acest loc special al ţării noastre.

Sursa poză.

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro