Imprimă această pagină

Ce stereotipuri intalnim in studentie si cum sa privim dincolo de ele?

Scris de 
Încă din primele tale clipe  studențești, oamenii, mai ales cei mai în vârstă tind să te încadreze într-o categorie, să-ți particularizeze și să-ți limiteze atitudine ta față de școală la întreaga ta viață. Se așteaptă să devii peste noapte fie studentul petrecăreț, fie tocilarul stresat (de menționat este că familia speră în general la ultima categorie). Nu mai ești Bogdan sau Maria pur și simplu, ci acum ești Bogdan – studentul familiei sau Maria – studenta de la Cluj. 
 
 
Ei bine, care sunt aceste stereotipii studențești în care lumea se grăbește să te încadreze? Nimic mai ușor de ghicit! Fie că vorbim despre studentul ce-și petrece 8 din 7 zile pe terasă împreună cu prietenii și ratează mai mereu cursurile dimineții, fie că vorbim despre cel obsesiv invidiat de toată lumea ce reușește mereu să termine totul la timp sau despre cel care se mută cu totul în bibliotecă, citind fiecare firicel din bibliografie, ei sunt foarte ușor recunoscut. Încă de la  prima vedere, de la o primă discuție, mai ales dacă ai un ochi format pentru oameni. 
 
 
Dacă ești student în primul an, aceste imagini stereotipice într-o oarecare măsură te vor ajuta să ,,fit in”, să-ți găsești prieteni și oameni cu care să ai lucruri în comun, să te autocunoști, însă trebuie să ai mare grijă. Filtrează orice informație pe care o primești și analizează critic și oamenii pe care îi întâlnești. Nu îi lua pe toți de buni și încearcă să aduci și tu ceva nou găștii din care vei face parte dacă dorești să fii apreciat. 
 
 
Vom întâlni studenți-tip care se încadrează doar într-o anumită categorie, însă ideea de hibridizare este cea recomandată de noi și merge cel mai bine dacă vrei să-ți faci un nume încă din primele tale zile de student. 
 
 
Ce vrem să spunem? Ia câte puțin din toate și formează-ți propria personalitate. Gustă și din distracția studențească, și din stresul nopților nedormite alocate studiului. Bucură-te de prieteni, dar și de cărți. Nu lăsă oamenii din jur să te așeze într-o anume categorie de oameni, ci susține originalitatea. Vorbește cu toată lumea și nu pune etichete! Fii UNIC în tot ceea ce decizi și inspiră-i tu pe ceilalți!
 
 
 
Sursa foto: smallbiztrends.com 
 
 
Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

articoleplatite.ro