8 motive pentru care ar trebui te bucuri ca incepe facultatea

Scris de 

Știu că nu vrei să se termine vacanța, ai prefera să stai la plajă toată ziua, cu un cocktail colorat, pe șezlong și fără grija temelor și a sesiunii. În fond, toți am vrea asta, dar toate lucrurile bune au și un sfârșit. 

Până vara viitoare, îți propun să te pregătești pentru un nou anotimp, noi prieteni și provocări. Hai să vedem de ce ar trebui să te bucuri că începe facultatea.

 

1. În primul rând, îți stimulezi creierul. Nu prea ai avut când să îți pui mintea la contribuție în vacanță (recunoaște, nici serialele online și nici petrecutul în Vamă nu te-au solicitat prea tare!). Facultatea te va face să îți intri în ritm, pentru că vei avea multe informații de digerat.

 

2. Te revezi cu prietenii. În vacanță ați plecat fiecare în treaba voastră, la părinți, la bunici sau cine știe pe unde și v-ați auzit doar la telefon și pe Skype. Ei bine, acum aveți foarte multe de recuperat! Multe de povestit, multe de împărtășit și multe nopți de pierdut!

 

3. Îți reînnoiești garderoba. Păi cum altfel? Vine sezonul rece, deci nu mai poți purta șlapi și bermude. Pretextul ideal pentru o sesiune de shopping! Dacă nu știi ce să îți cumperi, te poți inspira din articolul Tips & Tricks: Ce să porți în această toamnă.

 

4. Libertate. Bineînțeles că e bine atunci când mama te așteaptă în fiecare zi cu masa pusă, nu ai grija vaselor sau a chiriei și poți să lenevești cât vrei tu. Dar parcă tot mai bine e atunci când faci totul singur, îți asumi responsabilități și îți iei viața în propriile mâini. Ai un sentiment de libertate, de independență, de care ai nevoie pentru a putea merge mai departe.

 

5. Aglomerație, oameni, conversații. Așa-i că te-ai plictisit puțin de liniștea de acasă? De aceleași discuții interminabile, de mentalități învechite? Sau pur și simplu simți nevoia să vorbești cu oameni la fel ca tine, cu aceleași interese și pasiuni? Eu cred că ți-e dor de aglomerația infernală din 25, de barurile arhipline de pe Piezișă, de țigara de dimineață din fața facultății, de conversații interesante cu colegii de grupă. Iar dacă ești boboc, abia aștepți să le experimentezi.

 

6. Petreceri! Toată lumea este nerăbdătoare să înceapă facultatea: cluburile, care fac tot posibilul să atragă studenții; noii colegi de cameră, care vor da petreceri monstru în cinstea noului an universitar; dar mai ales tu, care abia aștepți să te distrezi și să profiți la maximum de perioada studenției.

 

7. Cursuri noi. Cu siguranță există un curs opțional pe care ți-ai dorit să-l urmezi dintotdeauna. Sau un atelier/ curs practic care te va ajuta foarte mult în viitoarea carieră. În orice caz, vei găsi măcar unul interesant, pe care îl vei frecventa cu drag și entuziasm.

 

8. Devii motivat. Vei fi înconjurat de oameni isteți, care își doresc același lucru ca și tine și care sunt pregătiți să lupte pentru visul lor. Iar asta nu poate decât să te motiveze, să te provoace să îți depășești limitele și să devii cel mai bun. 

 

Multă baftă, dragi studenți! Și nu uitați să priviți mereu partea plină a paharului (de bere)!

 

Sursa foto: www.boj.com

Isabela Latiș

Absolventă a facultății de Jurnalism, content writer la CampusCluj.ro, pasionată de fashion, publicitate și mediul online. Ador călătoriile, fotografia și cărțile bune.

Website www.bloggerissa.com

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.