Cum sa legam prietenii durabile in facultate?

Scris de 

Pentru foarte mulți  dintre noi, care nu am putut să menținem prietenii satisfăcătoare în liceu sau chiar și-n gimnaziu, există de multe ori speranța că facultatea va fi începutul unei faze ceva mai ușoare, din acest punct de vedere.

Alții poate au avut lupte crunte cu tot soiul de grupuri și grupulețe sau nu au reușit să găsească un grup cu interese similare. Cu toate acestea, pentru toată lumea, există un sentiment de anxietate la începutul anului universitar, boboci fiind. Însă să lăsăm la o parte trecutul. Suntem alții acum și să ne străduim să fim exact persoanele pe care dorim să le vedem în oglindă zilnic.  Deoarece este o perspectivă descurajantă și procesul de a naviga spre noua scena socială (poate chiar într-un oraș nou) poate părea destul de dificil,  ne-am gândit aici să vă oferim câteva sfaturi pentru a vă ajuta să vă  faceți prietenii de durată în colegiu. Iată câteva idei bune de pus în practică, ce sperăm să vă fie de folos.

 

Amintește-ți că sunteți toți în aceeași barcă…

Minunatul aspect al universității de pornire este că toată lumea are aceleași priorități în ceea ce privește cunoașterea unor oameni noi - toți doresc să se întâmple și să aibă parte de noi prieteni cu care să-ți petreacă timpul liber! Mergi la cursuri, evenimente, înscrie-te în tot soiul de activități astfel încât să cunoști cât mai mult lume. Astfel vei avea de unde să alegi. Restul va veni de la sine, vei vedea.

 

Conectează-te la o viață socială activă încă de la-nceput!

Este atât de important să mergi la facultate la început. Atunci toată lumea e în aceeași situație, ușor jenantă. După prima săptămână, deja lucrurile încep să așeze, grupurile să se formeze și riști să rămâi pe dinafară. Fă bine și mergi la cursuri de la început dacă nu vrei ca apoi să regreți trei ani și să spui că tu nu te încadrezi în peisaj!

 

Arată interes pentru colegii tăi! (chiar dacă nu vei mai vorbi din nou cu ei)

În funcție de facultate, desigur, sălile de cursuri sunt absolut enorme, și, prin urmare, șansele de a sta lângă aceeași persoană de două ori în primul semestru sunt aproape nule. Chiar dacă pare tentant, nu îți ține capul în jos în graba de după cursuri. Folosește-te de situație pentru a forma o conversație, de ce să-ți faci griji pentru primele impresii? Întoarce-te spre persoana de lângă tine, oferă-i un zâmbet cald și prezintă-te. Încrederea ta va crește repede, iar apoi vei putea sa sugerezi in mod natural un prânz și pauze de cafea. La urma urmei, nu vei ști niciodată când ai nevoie de cursuri. De ce să nu-ți faci prieteni și ,,aliați” din prima? 

 

Sursa foto: ls-unscripted.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook