Locuri ideale pentru studiu, meditatie si nu numai...

Scris de 

Mai e mult până în sesiune, dar multora ne bat la ușă parțialele, testele sau diferite proiecte. Fie că stai la cămin sau în chirie, fie că ești din Cluj sau din „provincie”, ai nevoie de un loc pe care să-l etichetezi drept study place, sporindu-ți astfel concentrarea și cheful de învățat. Așa că, în continuare îți voi prezenta câteva variante pe care Clujul ți le pune la dispoziție (studiu intens sau meditare la nemurirea sufletului, asta ține doar de alegerea ta):

Pentru studiu intensiv...

bcu cluj

Acest loc este câștigat deBiblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” (BCU), unde  arhitectura clădirii îți va da impresia că îți va fi coleg chiar Harry Potter. Este imposibil să nu-ți găsești locul aici. Are mai multe săli de lectură, unele chiar specializate pe domenii, cum ar fi: sala de ziare și reviste, sala multimedia, sala calculatoarelor ș.a.m.d.

 

Tot în incinta bibliotecii vei găsi și un mini-bar (care, atenție! nu servește băuturi alcoolice), locuri în care poți sta de povești cu prietenii în scurtele pauze de care mintea ta are nevoie, curtea interioară este un loc potrivit pentru meditație și reculegere (dacă vremea îți permite).

 

Permisul de bibliotecă costă doar 35 lei și ai acces întregul an universitar. Iar acesta îți va garanta intrarea gratuită și la restul bibliotecilor din cadrul UBB’ului.

 

În plus, programul de funcționare este unul prelungit (pentru o instituție publică): de la 8 la 19:45 în timpul săptămânii și de la 8 la 15:00 sâmbăta. Duminica lăsăm mintea să se odihnească.

 

Pentru proiecte de grup și socializare:

cantina hasdeu

O variantă pe care, cu siguranță, o vei găsi interesantă este Cantina din Hașdeu. Îți propun acest loc deoarece aceasta are două săli mari, în care îți vei găsi loc, tu și colegii tăi, pentru a realiza un proiect de nota 10. Veți fi și foarte aproape de o sursă ieftină de alimentare cu „carburant”.

 

Nu te costă nimic (doar mâncarea, dacă nu reziști mirosurilor tentante), iar programul este de la 12 la 19, dar prima sală este deschisă de la ora 8.

 

Pentru cărți extra-curriculare:

3094 kharma-cafenea

Sunt perfecte pub-urile liniștite de lângă camin/apartament/facultate. Te gândești, probabil, că îți va fi imposibil să găsești un pub liniștit. Nu mai fii pesimist! Acestea sunt pline doar seară, iar dimineața și la amiaz le vei găsi destul de liniștite. Poți să îl alegi în funcție de muzica pe care o adori, în funcție de preferința ta pentru cafea sau ceai, sau în funcție de chelnerul/chelnerița drăguț/drăguță care te servește atât de frumos de fiecare dată când îți faci apariția pe acolo.

 

Clujul te lasă să alegi dintr-o multitudine de pub-uri și cafenele, astfel că e imposibil să nu găsești ceva pe gustul tău. Variantele ți le-am prezentat, acum depinde doar de tine cum vei reuși să te mobilizezi. Le poți lua la pachet sau poți alege doar una. Succes!

 

Sursa foto : cautiorice.ro, oldgoldandblack.com

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.