Confectioneaza-ti propriile ornamente de Craciun!

Scris de 

Putem face ornamente de Crăciun din multe materiale, dar decorațiunile cu nasturi colorați sunt de departe cele mai vesele.

 

Economisiți bani și un drum până la hipermarket și confecționați-vă propriile ornamente de brad și nu numai!

Brăduț de Crăciun din nasturi

bradut-de-craciun-din-nasturi 2

Mai întâi, aveți nevoie de un con de polistiren sau carton. Polistirenul este mai bun, dar cartonul este mai la îndemână (taiați un sfert de cerc, rulați cât să se suprapună puțin marginile și lipiți cu scotch transparent). Vă mai trebuie o mulțime de nasturi colorați (predominant în verde sau alb, cu ceva roșu), de diferite dimensiuni și ace cu gămălie, cu care prindeți nasturii de suport. Începeți de sus în jos și jucați-vă după bunul plac. Efectul e și mai mare dacă suprapuneți nasturi de culori și mărimi diferite.

 

Coronița de Crăciun din nasturi

coronita-de-craciun-din-nasturi-3coronita-de-craciun-din-nasturi1

Varianta simplă este cu un inel de polistiren sau carton pe care se lipesc nasturi colorați. Totuși, coronița de Crăciun arată cel mai bine dacă este în relief, așa că puteți improviza un suport 3D dintr-o manecă veche umpluta cu cârpe și cusută la capete ca să formeze un cerc. Puteți prinde apoi nasturii colorați cu lipici (ca în varianta simplă), sau cu ace cu gămălie. Spre deosebire de braduț, aici e de preferat lipiciul, ca să nu se vadă gămăliile.

 

Ornamente de brad din nasturi

ornamente-de-brad-din-nasturi 4

Pentru aceste ornamente e nevoie de fire chenille, care se găsesc prin librării și hipermarket-uri. Daca nu și nu, se poate folosi și sârmă obișnuită, doar că nu mai arată la fel de bine. Mai trebuie nasturi colorați de diferite dimensiuni, bucățele de fetru, lipici și puțină ață.

Pentru Moș Crăciun, om de zăpadă și spiriduș este același principiu: indoiți un fir chenille în 2 și îl răsuciți la îndoitura ca să formați o buclă (pentru agățat în brad). Bagați nasturii prin ambele fire (dacă sunt nasturi cu 4 gauri, treceți prin găurile de pe diagonală). Pentru marginea pălăriei și pentru burta folosiți nasturi mai mari. Când terminați de inșirat nasturi, răsuciți capetele de fir chenille ca să “sigilați” figurina și tăiați resturile.

Pentru brațele Moșului și pentru picioarele și coarnele de ren, tăiați câteva bucățele de fir chenille și răsuciți o dată în jurul sârmei principale, printre nasturi, în locul în care vreți să fie poziționate (brațele / picioarele / coarnele).

Lipiți bucățele mici de fetru pentru barba Moșului și nasul omului de zăpadă, iar ca să agățați renul, treceți un fir de ață prin mijlocul lui, să stea agățat la orizontală, nu de cap sau coadă.

 

Spor la confecționat și decorat!

 

Sursa foto: decobricolaj.ro

 

Cristina Dochia

Pasionată de oameni, cuvinte, idei. Visez la o media bazată pe principii și pe aptitudini reale, în care să lucrez. În rest, caut să blochez clișeele prin scris.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.