5 "sfatulete" foarte rapide pentru a-ti imbunatati productivitatea

Scris de 

Ştiu, vine sesiunea, iar numai ideea că trebuie să deschizi cele enşpe mii de cursuri, te determină să te aşezi frumos la Laptop sau la PC, să cauţi un serial de 20 de sezoane, şi să le vezi pe toate într-o noapte. Sau de ce nu, să începi să citeşti despre fizică atomică sau despre greaca veche, iar tu eşti la ...geografie, spre exemplu.

 

De unde ştiu asta? Sunt clarvăzătoare! Am un bol de cristal care îmi va spune totul, înafară de subiectele la examen şi de numerele la Lotto. Ei bine, asta e. Ştiu că titlul nu vă place. Nope, nici mie, dar no, nu puteam să-i zic: "Free sandwiches, everybody", şi pe când colo să vă dau sfaturi de ce ar trebui să faceţi. Păi se poate aşa ceva?

 

Ei bine, nu garantez că vor merge toate, dacă doar le citeşti şi speri. Dar, dacă le aplici, s-ar putea să funcţioneze. Mai mult ca sigur. Pentru că sunt siiiimple şi utile şi nu-ţi cer să stai în cap sau să rezolvi integrale de gradul fără număr.

 

V-am "curioşit"? Super tare. Să începem!

#1 Cunoaşte-ţi priorităţile

 

(cunoaşte-te pe tine însuţi)

Adecă, înainte de toate, ştii de regula 80/20? Nu? Supeeer, nici eu! Glumesc. Aparent, se cheamă şi Principiul Pareto, care spune aşa: 80% din rezultate vin din 20% efort. Tu ştii ce trebuie să faci mai exact, aşadar concentrează-te doar pe treaba aia.

 

Din păcate, singurul exemplu care-mi vine în minte, e pe Copywriting, care sugera "creating high-value content". Dar la sesiune, cred că ar fi...învaţă chestiile principale "by herz", iar restul citeşte.

 

#2 Să îţi foloseşti energia în doze

 

Adecă, cu alte cuvinte, să o "manage"-uieşti. Să o dozezi, no, pe scurt, pentru a putea da ce e mai bun din tine. Adică, degeaba stai tu azi toată ziua şi citeşti un curs, dacă reciteşti defapt aceaşi frază. Cum ai putea să o dozezi ca să fie bine?

 

1. Să înveţi 30-50 minute, urmate de o pauză de 10 minute, ca să te poţi relaxa.
2. Să dormi suficient (fără facebook)
3. Eventual să faci nişte exerciţii fizice. Şi plimbările se pun. Dar nu cele până la frigider...

 

#3. Îmbunătăţeşte-ţi obiceiurile

 

Vrei să citeşti mai des, nu? Şi nu doar comentariile inteligente de pe facebook, nu? Sau vrei să începi să-ţi îmbunătăţeşti desenul sau mai ştiu eu ce? Ei bine, acum poţi! Cum? Simplu!

 

Începe să-ţi acorzi în fiecare zi, un număr de minute - să zicem 10, în care faci ceva: citeşti ceva pentru sesiune, tragi o linie la desen tehnic, faci o integrală, orice. Iar în fiecare săptămână, poţi să mai adaugi: 1 minut, 2, 3, până când devine o obişnuinţă. Şi simţi că mori dacă nu faci treaba aia.

 

#4. Controlează-ţi distracţiile

 

Pe scurt, ai grijă la Facebook, 9gag, hugelol, tumblr, buzzfeed, youtube, orice alt site care nu are nicio legătură cu tema, cursul sau proiectul. Poţi încerca Freedom, sau poţi încerca metoda clasică: scoţi wi-fi-ul din priză...

 

#5. Pune-le în practică

 

Teoria ca teoria, dar practica ne omoară! Poţi să citeşti acest articol, să dai din cap aprobator, iar după ce apeşi X să uiţi total. Încearcă. Dacă merg metodele, spune-ne şi nouă. Fac o ciocolată!

 

 

Pentru reclamaţii, trageţi-mă de urechiuşe. Nu prea tare şi nu fără argumente, că vă taxez cu ciocolată! :)

 

 

 

 

sursă foto: profitguide.com

Bianca Gângă

Content Writer la Campuscluj.ro şi mândră de asta. Blogger ocazional şi şoricel de bibliotecă. Rockoholic, coffeeholic, chocoholic, funholic şi pasăre de noapte.

Website arylequine.wordpress.com

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.