Cum sa...te descurci cu un coleg mai...NeObsedatDeCuratenie

Scris de 

Așadar, tu ai o manie: a curățeniei. Ți-ar plăcea, dacă ar fi posibil, ca toate lucrurile să fie la locul lor, totul să fie perfect aranjat, la milimetru, și nimic, dar nimic să nu iasă din calcul. Însă, din păcate, se poate așa ceva. Pentru început, sunt șanse crescute ca să strici ruleta, iar apoi, în general, e enervant să...în fine.

 

 La ce mă refeream e că...tu ai mania curățeniei. Sau dacă nu e chiar manie, îți place să fie totul curat, aranjat, frumos etc. Dar, colegul sau colega sau colegii, respectiv femininul, s-ar putea să nu împărtășească această obsesie cu tine, iar asta să te supere nespus. Să suferi. Și să crezi că defapt o face intenționat. Că-i place să te chinuie. Că are boală pe tine. Că din seria farselor, și pentru că nu-i place să facă curățenie.

 

tumblr m6lxm0C0HP1rq5uoso1 5001

 

Desigur, nu trebuie să o iei chiar așa. Posibil să aibă motivele lui sau ei. Sau ale lor. Așadar, vom încerca să elucidăm misterul gunoiului ne-dus, prin câteva metode.

 

1. Încearcă să înțelegi

tumblr inline myuwi9k4qB1rrc78e1

 

Poate colegul tău de cameră are o problemă. Poate s-a certat cu prietenul/prietena sau are probleme la facultate sau la muncă. Sau are probleme acasă, și pur și simplu se simte mult mai bine în mizerie. La propriu.

 

Desigur, dacă asta e problema, singura soluție e să vorbești cu persoana respectivă. Dacă unul dintre astea e motivul pentru care apartamentul sau camera, s-a transformat într-o zonă biohazard, e mai bine să încerci să-i explici că nu-ți convine, decât să ajungeți să vă certați. Pentru un motiv...stupid.

 

2. Dacă e apartament, gândește în zone comune și zone intime

 

tumblr mz1xt5lU0T1s8r3dxo1 5001

 

Acuma știu că ți-ar plăcea nespus de mult ca întregul apartament să strălucească, dar trebuie să faci o pauză și să te gândești că nu se poate. Privește problema așa: există camera ta, camera ei/lui și zonele comune. Ai dreptul să-ți ții camera cât de curată vrei, iar colegul/colega ta, are dreptul să își țină camera cum vrea. Dar, desigur rămâne bucătăria, baia și eventual holul. Discutați problema zonelor acelea.

 

3. Angajează o firmă profesionistă

 

tumblr mlviucXRiW1sn1955o1 2501

 

Ei bine, știu că e mai scump, dar dacă nu reușiți să ajungeți la un consens să vă împărțiți munca, e o idee bună. Bineînțeles, asta dacă e și colegul, respectiv colega de acord. Poți să chemi firma o dată pe săptămână sau chiar la două, dacă finanțele sunt cam...reduse. Oricum ar fi, diferența se va vedea. Și poate-poate, colegu' va fi mai motivat să facă curățenie...că no, sunt bani care pot fi investiți în altceva.

 

4. Oferă-te să faci curățenie în schimbul altor favoruri

tumblr lj5koaXiAh1qej2b11

 

Dacă ești obsedat de curățenie, oferă-te să faci tu asta. Dar, înainte să sari la concluzia că lui sau ei nu-i pasă, gândește-te că poate...nu simte nevoia să curețe la milimetru. Sau nu i se pare mare lucru dacă se depune un strat subțire de praf. Însă, dacă vrei tu neapărat, poți să ceri altceva în schimb.

 

Spre exemplu, poți să-l/s-o rogi să cumpere cele necesare. Sau, mai există opțiunea să pună mai mulți bănuți la chirie sau cheltuieli, cu toate că nu sună prea corect, eh? În ultimă instanță, taxează-l/-o cu două ciocolate. Sau trei. Sau cafea. Sau cine știe ce. Cred că i-ar conveni. Dacă nu...obligă-l/-o să facă curățenie. Multă. La centimetru.

 

 

 

 

 

sursă foto: tumblr.com

Bianca Gângă

Content Writer la Campuscluj.ro şi mândră de asta. Blogger ocazional şi şoricel de bibliotecă. Rockoholic, coffeeholic, chocoholic, funholic şi pasăre de noapte.

Website arylequine.wordpress.com

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.