9 site-uri ... utile pentru productivitate. si nu numai

Scris de 

Uneori ai impresia că o piatră gigantică îţi apasă muşcii pectorali, iar tu brusc nu mai poţi respira. Simţi că totul se mişcă mult prea repede, în timp ce tălpile tale sunt lipite de pământ. Ce e de făcut? O pauză, bineînţeles. Dar uneori, să te izolezi nu e o situaţie convenabilă. Iar alteori, plimbările prin natură sunt aproape imposibile. Dar, acum, există internet...şi site-uri zen.

1. Do Nothing For 2 Minutes

donothingfor2min-1024x4841

E bine să iei o pauză. Aşadar, nu fă nimic. Doar aşează-te comfortabil, priveşte imaginea şi ascultă sunetul valurilor care se sparg la ţărm. Vei fi capabil/ă să stai liniştit/ă două minute fără să atingi tastatura sau mouse-ul? Eh? Poţi să-ţi iei o pauză?

 

2. Calm

calm2-1024x4911

După cum îi e şi numele, şi acest site te provoacă să stai liniştit. Începând de la două minute, şi ajungând până la 20, poţi medita cât vrei, ascultând muzică ambientală şi privind...în gol.

 

Poţi să alegi mai multe tipuri de calmante: valuri, peisaje şi cascade. Şi, poţi să iei calmul cu tine în buzunar, downloadând aplicaţia, pe gratis.

 

3. SimplyNoise

simplynoise21

Doar zgomote şi atât, la frecvenţe şi culori distincte. Poţi alege între zgomot roz, alb şi maro, şi poţi alege la intensitatea care doreşti. Aparent, din câte am înţeles, cel alb e minunat pentru studiat şi pentru concentrare, iar cel roz e potrivit pentru reducerea stresului.
(personal, pe mine m-au scos din sărite după două secunde, dar na)

 

4. RainyMood

Untitled

Pentru iubitorii de ploaie. Combinată cu muzică cântată în surdină sau un ceai cald, e un antistres total. Dar, notă: nu o daţi la volum mare. Păstraţi o frecvenţă joasă.

 

5. Coffitivity

coffitivity-1024x4731

Pentru cei care iubesc murmurul cafenelelor, dar nu au timp fizic sau nu îşi permit să lucreze în fiecare zi acolo, dar care se simt mult mai inspiraţi de sunete. Alături de ambientul sonor plăcut, şi interfaţa site-ului e proiectată în aşa măsură încât să ajute spiritul creativ.

 

6. Focus @ Will

focusatwill-1024x4931

Muzică instrumentală (phase-sequenced), care îţi creşte durata atenţiei cu 400% (whoa) când citeşti, scrii sau înveţi. În continuare, îţi creşte productivitatea, de la 30-40 de minute, ajungând până la aproape 100 de minute. (whoa, mult)

 

7. Get Work Done Music

getworkdonemusic1

Upbeaturi, muzică instrumentală, toate luate de pe Soundcloud. E uşor de manevrat, având doar câteva butoane, precum: play/pause, Fast and Faster şi "gimmie the next one cap'n" (arrr!) pentru a ajunge la următorul cântec.

 

8. the quiet place

asfg

Asemănător "do nothing for 2 minutes", dar cumva altcumva. În timp ce cel de dinainte are valuri, acesta are şi mesaje. Şi o secvenţă de 90 de secunde. Mai multe detalii...nu pot da. Aş strica tot.

Puteţi încerca şi the thoughts roomthe dawn room şi the comfort spot, toate aparţinând aceluaişi proiect. Recomand!

 

9. the nicest place on the internet

Untitledddd

Locul potrivit dacă...te simţi la pământ sau doar foarte, foarte, foarte stresat şi nu e nimeni prin preajmă. Chiar dacă e doar virtual, ajută. Cumva.

 

Mai sunt şi altele, dar acestea mi s-au părut interesante. Dacă ştiţi mai multe, lăsaţi-le în comentarii, nu vă sfiiţi! :) Până atunci...vă doresc o stare cât mai zen posibilă.

 

 

sursă foto: wallpaperup.com, lifehack.org

Bianca Gângă

Content Writer la Campuscluj.ro şi mândră de asta. Blogger ocazional şi şoricel de bibliotecă. Rockoholic, coffeeholic, chocoholic, funholic şi pasăre de noapte.

Website arylequine.wordpress.com

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.