”Must-Read” Books pentru studentul de la…

Scris de 

 

1. Facultatea de Drept  

Editia a doua a lucrarii Conventia europeana a drepturilor omului. Comentarii si explicatii încearca sa ofere într-un singur volum, într-o maniera mai sintetica si într-o varianta mai compacta, un instrument cât mai actual si mai usor de folosit pentru a determina normele juridice europene privitoare la protectia drepturilor fundamentale, cu scopul ca implementarea acestora în sistemul de drept român sa fie realizata rapid si eficace. Lucrarea este conceputa ca un comentariu teoretic si practic al articolelor Conventiei europene a drepturilor omului.

 

2. Facultatea de Medicină

„Harrison – Principiile medicinei interne a jucat un rol esenţial în formarea şi educarea medicală a nenumărate generaţii de studenţi şi medici tineri din cele mai variate domenii ale medicinei, fiind unul din cele mai solicitate tratate de medicină din întreaga lume. Un astfel de tratat este şi cel de faţă, care este inclus în bibliografia fundamentală a oricărui examen major de medicină din oricare ţară de pe glob. Ediţia precedentă a Tratatului Harrison, de asemenea tradusă în limba română, a constituit un eveniment editorial medical major, bucurându-se de unanimă apreciere. Deoarece cunoştinţele medicale se schimbă în proporţie de 25% la fiecare 5 ani, un mare tratat de medicină este şi acela care reuşeşte să fie mereu în actualitate.

 

3. Facultatea de Psihologie

Visul ne însoţeşte în toate momentele vieţii noastre. Visăm nu numai noaptea, ci şi ziua, cu ochii deschişi. De obicei, nu punem mare preţ pe visele noastre, pentru că le considerăm plăsmuiri lipsite de realism. Prin Interpretarea viselor, una dintre cărţile mari ale secolului XX, Freud ne reînvaţă să apreciem visele. În calitate de "cale regală de acces la inconştient", visul ne conduce în profunzimile sufletului nostru, dezvăluindu-ne dorinţele cele mai ascunse. Dar nu numai atât. Interpretarea viselor oferă instrumentele pentru a descifra orice produs cultural la care participă inconştientul, de la literatură şi artă la religie şi morală.

 

4. Facultatea de Litere

Într-un domeniu ca al Literelor unde tot universul tău este legat de cărți, alegerea este foarte dificilă. Noi am spune, totuși, că indiferent de profil, Dostoievski a reprezentat un moment major în literatura universală peste care nici un student al Facultății de Litere nu ar putea trece indiferent. Fie că vorbim de Crimă și pedeapsă sau Frații Karamazov, Dostoievski este, cu siguranță, unul dintre punctele culminante ale literaturii universale.

 

5. Facultatea de Ștințe Politice

Cartea lui Sartori (Teoria democrației reinterpretată) este ceea ce am ales noi ca fiind must read book pentru studenții care studiază Științe Politice. În ea se găsesc toate aspectele şi formele democraţiei: directă, reprezentativă, orizontală vs verticală, prescriptivă vs descriptivă, electivă, prin referendum, participativă, etc, precum şi despre o mulţime de alte lucruri şi valori: libertate, egalitate, liberalism, piaţa, planificare, realism vs raţionalism, revoluţie, violenţă, etc. Sartori este considerat un fel de papă al teoriei democraţiei, care a scris cea mai bună carte despre aceasta.

 

6. Facultatea de Istorie

Osciliand intre o prezentare generala si una detaliata a negocierilor pe care le-a avut cu liderii din intreaga lume, Henry Kissinger descrie modul in care arta diplomatiei a creat lumea in care traim si masura in care politica externa a Americii a fost total diferita de cea a altor natini. Diplomatia, o carte stralucita, controversata si foarte incisiva, reprezinta incununarea unei cariere diplomatice. Este o lectura obligatorie pentru toti cei interesati de fortele care au modelat lumea de astazi si o vor prefigura pe cea de maine.

 

7. Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor

 Supranumită și ,,biblia studenților economiști”, cartea Contabilitatea financiară coordonată de Dumitru Matiș și de Pop Atanasiu reprezintă cartea fără de care un student la FSEGA nu reușește să supraviețuiască.

 

Ajută-ne să completăm lista sau spune-ne dacă ai altă părere printr-un comentariu!

 

Sursa foto: www.telegraph.co.uk

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.