Unde ne plimbam in Cluj? Top 3 locuri pentru o plimbare reusita

Scris de 

Este timpul să renunțăm la hainele groase de iarnă și să le scoatem la iveală pe cele de primăvară. Dacă acestea însă nu te mai încap sau nu îți mai vin bine este timpul să faci o schimbare în ceea ce privește stilul tău de viață. Poți începe cu o plimbare în fiecare zi, care va avea beneficii extraordinare pentru sănătatea ta, dar numai dacă le faci pe unde trebuie.

Acest articol își propune să îți prezinte trei locuri pe unde poți plimba câinele, pisica, iubita/iubitul, să alegi sau numai să îți faci plimbarea de seara. Te vei simți mai bine fizic, dar și moral pentru că peisajul te va teleporta departe de agitația citadină, și pe deasupra este și gratis.

 

1. Parcul Central

Acesta mai este numit și Parcul Mare, iar dacă nu știai are o vechime de peste 180 de ani, fiind unul dintre principalele spații verzi din centrul orașul nostru drag.

 

parcul-central-600x336

- poți face o plimbare printre castanii care ascund agitația din centru.

 

- hidrobicicleta este o idee nemaipomenită dacă nu ai ieșit singur/ă la plimbare.

 

poster-parcul-central

- poți face poze și studia diferitele statui sau clădiri istorice.

 

2. Cetățuia

Aceasta este o fortificație construită in perioada Habsburgică în vârful dealului cu același nume din Cluj-Napoca. Fortificația a fost ridicată cu scopul principal de a asigura controlul asupra orașului, după trecerea Transilvaniei sub stăpânire austriacă, dar a fost folosită de multe ori și ca închisoare, îndeosebi în perioada Revoluției de la 1848.

 

cetatuie-cluj

- scările vor fi o adevărată provocare dacă nu ai mai făcut efort fizic demult...

 

cetatuia-panorama1

... dar panorama de care vei avea parte va merita toată febra musculară de după.

 

3. Grădina Botanică

Are o suprafață de aproape 14 hectare, și se găsește în partea sudică a Clujului. Aceasta a reușit să se dezvolte în timp atât ca și un obiectiv turistic clujean cât și ca important spațiu didactic și științific din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Dacă ești student UBB intrarea este gratuită.

 

gradina botanica cluj

- nenumăratele alei și suprafața considerabilă îți vor da posibilitatea unei plimbări prelungite fie că asta ți-ai propus, fie că nu; așa că rezervă-ți câteva ore bune pentru această plimbare drăguță, și nu uita de sticluța de apă, cu siguranță vei avea nevoie de ea.

 

gradina-botanica

- te vei topi in sere, dar merită să intrii și să le vizitezi pe toate.

 

gradina-botanica-cluj

- peisajul te va încânta și te va face să vii mereu, chiar dacă este vorba mai degrabă de o mini-călătorie, decât plimbare.

 

Eu sper că te-am convins și că nu vei pleca în vacanța de Paști înainte să tocești talpa adidașilor pe aleile celor trei obiective verzi cu care se poate mândri Clujul nostru drag.

 

Sursa foto: wikipedia.ro, 321rentacar.ro, invancata.ro, cluj.travel

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.