„Viata de student” vazuta prin ochii echipei Student din provincie

Scris de 

Ce presupune să fii student? Independență, distracție, prieteni noi, dezvoltare personală și preofesională, studiu... Sunt câteva caracteristici de bază, dar acestea sunt individualizate pentru fiecare tânăr în parte, luând proporții diferite în funcție de personalitatea fiecăruia. Este perioada în care învățăm să facem cu adevărat haz de necaz, deoarece ne lovim de primele greutăți tipice vieții. SmartDreamers a încercat să afle ce înseamnă să fii student de la echipa „Student din Provincie” și iată ce le-au dezvăluit aceștia:

Student din Provincie este un proiect online de succes, creația unui grup de tineri care a dorit să promoveze, într-o manieră amuzantă, particularitățile fermecătoare ale vieții de student. Și cum umorul e una din rețetele succesului, afișele comice sau chiar motivaționale (prin ironia lor) promovate pe site-ul studentdinprovincie.ro sau pe pagina de Facebook SdP fac deliciul a mii de tineri din România.

Cum s-a născut ideea proiectului Student din Provincie? Cine a venit cu ideea?
V-ați inspirat de pe alte site-uri?

Ideea proiectului s-a născut în noiembrie 2011, când Ioana, studentă în Bucureşti, era într-un weekend în Piatra Neamţ, orașul natal. I se făcuse dor de Bucureşti şi aşa i-a venit ideea citatului “Ai două case. Nu ştii care-ţi place mai mult” şi ”Studenţilor din provincie li se întâmplă zilnic”. A creat prima imagine şi blogul www.studentdinprovincie.tumblr.com unde a mai adăugat câteva citate personale, ca apoi să primească idei de la alţi studenţi şi să le transforme în imagini.

1525660 522489171201982 427184714 n

 

Cât timp alocați zilnic proiectului Student din Provincie? Este acesta un full-time job? Cum ați descrie o ”zi de lucru”?

Pagina de Facebook avem colaborări cu diverse brand-uri, organizăm concursuri tot mai des pentru a-i trimite pe fani la diferite evenimente şi primim zilnic sugestii de citate de la ei, pe care le modificăm dacă este necesar, le punem în forma grafică, apoi le publicăm pe pagina noastră de Facebook. Aşadar, putem spune că este vorba de un job full-time.

Încercăm să ne împărţim sarcinile în echipă. Momentan avem o echipă de voluntari. Fiecare dintre noi lucrează sau are şi alte proiecte în desfăşurare pe lângă Student din Provincie astfel încât putem spune că ne ocupăm de proiect în timpul liber.

O zi de lucru se ”învârte” de obicei în jurul citatelor trimise de studenţi. Ideile sunt prelucrate în imagini şi publicate seara pe pagina de Facebook. Cea mai plăcută parte din toată această muncă este reacția studenţilor în comentariile imaginii.

1620896 522888774495355 168090717 n

 

Care e afișul SdP care s-a bucurat de cea mai mare popularitate?

Cel mai popular citat a rămas ”Geanta cu mâncare e cel mai greu lucru pe care l-ai cărat în viața ta”, citat care a fost trimis chiar de Uili, din echipa noastră, deci ne este şi nouă drag.

CUTARICA

 

Cât de importantă este pentru voi interacțiunea cu studenții? Am văzut că ei vă oferă o sumedenie de ”subiecte”, practic fiind un proiect dezvoltat din experiențele lor. Cum ați reușit să-i implicați în acest proiect?

Într-adevăr este un proiect care are cea mai mare parte din conţinut generată de către utilizatori. Lor li se datorează o bună parte din succesul Student din Provincie, aşadar interacţiunea brand-ului cu studenţii este extrem de importantă pentru noi. De aceea, pe lângă pagina de Facebook şi site, există evenimente la care veţi vedea roll-up-ul Student din Provincie sau ne veţi vedea trecuţi pe afişele de promovare. Acelea sunt evenimentele pe care le sprijinim şi le recomandăm studenţilor.

Proiectul are o componentă virală foarte accentuată. Am început cu citate scrise de cei din echipă, care mai apoi s-au viralizat astfel încât numărul nostru de fani a crescut organic constant.  Studenţii sunt dornici să împărtăşească lucrurile care li se întâmplă în perioada de studenţie şi ne scriu din proprie iniţiativă. Există şi momente când îi motivăm să ne scrie cu ajutorul unor premii pe care le punem la bătaie în diverse concursuri.

10014699 533259780124921 5394556367538529965 n

 

Cum credeți că puteți dezvolta proiectul SdP? Ce planuri de viitor aveți?

Momentan ne concentrăm pe îmbunătăţirea rubricilor actuale. Pagina de Facebook pe care promovăm citatele merge extrem de bine, am depăşit de curând 66.000 de fani. Ne dorim ca şi studentdinprovincie.ro şi categoriile de acolo să se bucure de aceeaşi popularitate.

În final, ne interesează să știm care e mesajul pe care-l transmiteți targetului vostru, și anume studenților din România. Ce așteptări aveți de la ei și ce promisiuni aveți pentru ei.

Promitem să-i înțelegem când mama îi sună îngrijorată şi să le oferim o comunitate unde să se ”refugieze” şi să ne povestească ce sfaturi le-a dat telefon. Pe lângă asta, promitem să nu le neglijăm educaţia şi să îi informăm cu privire la orice oportunităţi profesionale pe www.studentdinprovincie.ro. Nici distracția nu o uităm şi le livrăm informaţii despre cele mai faine concerte şi locuri de ieşit. Aşteptăm de la ei să se bucure de studenţie, dar să nu uite de unde au venit şi, mai ales, aşteptăm de la ei citate şi întâmplări.

10151930 528958353888397 76026069 n

 

Sursa: http://smartdreamers.com/blog

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.