5 motive sa stai in camin in timpul studentiei

Scris de 

Se spun verzi și uscate despre cum e, de fapt, să locuiești într-un cămin studențesc, cu oameni ale căror obiceiuri nu le cunoști, cu un spațiu atât de restrâns încât ai nevoie de ore întregi să îți planifici spațiul din dulap, de pe micul raft… sau chiar de sub pat. Însă, adevărul e că vei rata mult mai mult decât atât dacă nu alegi această ,, cochilie” studențească ce îți va dărui tone de amintiri peste ani.

Beneficii pe bani puțini

În primul rând, banii pe care îi plătești într-o lună valorează de-a dreptul un chilipir față de suma enormă pe care ar trebui să o plătești dacă vei alege un apartament în chirie. Și nu va trebui să te grăbești la duș sau să îngheți de frig iarna de teama facturilor. Beneficiezi de toate aceste facilități la prețul fix pe care îl vei plăti la sfârșitul fiecărui luni. Nu uita de internet. Chiar dacă ,,moare” din când în când, tot te scutește de plata unei alte taxe la sfârșitul lunii.

 

Căminul studențesc: în inima Clujului

Un alt avantaj este faptul că, în general, căminele studențești, sunt amplasate relativ aproape de centru, de marile universități, iar unele facultăți (cum este Facultatea de Geografie) se află la câteva minute de campus. Faptul că nu va trebui să te trezești dimineața cu cel puțin 2 ore mai repede pentru a fi sigur că nu vei întârzia la cursuri poate fi un motiv suficient de plauzibil în favoarea căminului. În afară de asta, vei economisi și banii pe care îi plătești pentru transportul în comun.

 

Micile cadouri-oferte

De altfel, de fiecare dată când mișună noi oferte (cartele Vodafone, campanie Nivea, etc), căminele studențești sunt primele vizate. Am primit, de curând, o ciocolată Poiana gratis doar pentru simplul fapt că am deschis ușa când am auzit knock-knock.

 

Sesiunea: perfect time to bond

Apoi, nu e de ignorat faptul că vei sta alături de colegii tăi, vecini de palier sau chiar colegi de cameră. Știm cu toții că sesiunea necesită multe cursuri xeroxate și multe întrebări pentru cei care au frecventat școala mai mult decât tine. Faptul că îi ai aproape la doar câteva minute înseamnă un avantaj enorm în favoarea timpului tău.

 

Oameni noi, noi povești de viață

Și hai să recunoaștem: studenția se definește prin însăși conjugarea verbului ,,a experimenta”. Statul în cămin îți oferă șansa să cunoști oameni noi de la care, vei vedea, vei avea multe lucruri de învățat (sau de criticat :D). Vei avea șansa să îți definești mult mai bine personalitatea și vei ști ce vrei/nu vrei să devii. Vei avea șansa să îți lărgești cercul de prieteni și, de asemenea perspectivele asupra vieții.

 

Sursa foto: adevarul.es

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.