HR Director la OSF Global Services iti dezvaluie tot ce trebuie sa stii daca vrei sa lucrezi in cadrul companiei

Scris de 

OSF Global Services este un important furnizor de servicii și soluții IT, înființat în 2003, având în prezent o echipă formată din 460 de oameni în opt țări. Cei mai mulți clienți ai companiei provin din zona segmentelor de dezvoltare de software, servicii medicale, media și divertisment, precum și resurse umane. În România, compania are șase sedii și 350 de angajați.

 

Echipa SmartDreamers a stat de vorbă cu Andreea Hrab, șefa departamentului de Resurse Umane din cadrul companiei, pentru a afla detalii despre candidații de care are nevoie OSF, beneficiile oferite angajaților și, în general, despre cum e să lucrezi într-o companie de un asemenea nivel.

Mai întâi de toate, să facem prezentările. Spune-le, te rog, candidaților cine ești și descrie-le pe scurt activitatea pe care o întreprinzi în cadrul companiei

Ma numesc Andreea Hrab și sunt HR Director pentru OSF Global Services. Sunt alături de OSF Global Services de aproape patru ani și activez în domeniu de 10 ani, exclusiv în IT. M-am gândit adesea dacă aș fi bună în altă profesie și de fiecare dată am ajuns la concluzia că nu. Aceasta este combinația perfectă pentru mine: mă lasă să relaționez cu oamenii (motiv pentru care am vrut sa fac Facultatea de Psihologie); îmi permite să îmi folosesc plăcerea de a vedea ce este bun în oameni, respectiv potențialul candidaților; am putut ajuta mulți oameni să-și schimbe viața în bine și este un loc de muncă dinamic, în care este imposibil să te plictisești, mai ales dacă ai simțul umorului.

 

De ce ar vrea un tânăr să lucreze pentru voi?

Sunt multe motive pentru care un tânar ar vrea să lucreze pentru OSF. Suntem o companie tânără, începând cu managementul. Avem maturitatea necesară pentru a lua decizii grele, dar și spiritul tânăr, care ne permite să ne distrăm în timp ce muncim.

Suntem o companie dinamică, în plină dezvoltare. Juniorii de azi sunt managerii de mâine. Toți Project Managerii și Team Leaderii din firmă au fost cândva juniori în OSF.

Suntem centrați preponderent pe potențialul candidaților, cunostințele și diplomele fiind plusuri dezirabile. Avem programe de reconversie profesională extrem de eficiente, care au dat o șansă pentru o viață mai bună unor persoane care nu mai credeau că acest lucru este posibil. Ce vreau să subliniez cu aceste exemple este că în OSF oricine este dornic să învețe are o șansă.

OSF este o companie orientată către oameni, noi nu lucrăm cu resurse, ci cu Andrei, cu Mara etc. Asta ne face să ascultăm cu atenție ce își doresc angajații noștri și să facem tot ce ne stă în putință să se simtă bine în companie.

 

Care e tipul de joburi pe care le ofera compania?

Nu avem limită de vârsta pentru entry level și asta deoarece nu avem limită de vârstă în general. După cum spuneam, avem programe de reconversie profesională eficiente, ceea ce înseamnă că persoane care au depășit prima tinerețe, dar își doresc să învețe ceva nou și să obțină un loc de muncă în IT, intră ca juniori în firmă și au aceleași șanse de promovare ca și omologii lor mai tineri.

 

Care e politica firmei în ceea ce privește activitățile de voluntariat sau internship?

Avem programe de instruire dedicate celor care vor să facă reconversie profesională. Studenților, masteranzilor și nu numai le dăm posibilitatea de a participa la practica de vară, care are loc în lunile Iulie și August. Practica se desfășoară on-line, conform specificului companiei, de acasă, 8 ore pe zi.

Persoanele selectate sunt implicate într-un proiect real sau dezvoltă un proiect fictiv sub directa îndrumare zilnică a unui coordonator tehnic. La finalul practicii, tinerii sunt evaluați conform standardelor interne ale companiei și pot primi o oferta de loc de muncă, o recomandare de angajare sau o adeverință de practică pentru școală. În plus, candidații care sunt în primele 20 de locuri, conform punctajului din timpul procesului de recrutare, vor fi plătiți pentru luna în care au colaborat cu noi.

Obiectivul practicii de vară este simularea completă a proceselor companiei, de la recrutare, training, lucru pe proiect și evaluare, astfel încât persoanele selectate să știe la ce să se aștepte dacă ni se alătură și să capete o experiență profesională și de viață folositoare.

 

Ce le oferă compania ta candidaților pe care îi selectează în vederea angajării, pe lângă pachetul salarial?

Oferim mai multe beneficii, pe lângă salariu, cum ar fi programul flexibil, posibilitatea de a lucra remote, de oriunde (cât timp angajații au acces la internet), asigurare medicală privată, bonuri de masă, certificări tehnice sponsorizate de companie, fără obligația de a rămâne în cadrul companiei și însoțite adesea de o mărire de salariu (ca formă de apreciere a efortului de îmbunătățire profesională). În plus, organizăm trei tipuri de teambuilding: lunar – la nivel de sediu; anual – la nivel de proiect și o data la doi ani – pe companie.

 

Cum ai descrie candidatul ideal pentru companie?

Candidatul ideal pentru OSF Global trebuie să fie absolvent de facultate tehnică, inteligent, independent în acțiuni, cu bune abilități de comunicare, creativ, foarte dornic să învețe și să se afirme.

 

Care sunt cele mai importante sfaturi pe care le-ai oferi celor ce urmează să lucreze pentru voi?

Daca nu știi și nu găsești informația, întreabă. Nu e rușinos să nu știi, e rușinos să nu înveți. Vorbește despre ce te nemulțumeste, există nenumărate persoane care vor să asculte și să ajute, începând cu echipa de HR. Dacă ești curios, întreabă. În cel mai rău caz ți se spune că nu poți avea acces la informația respectivă.

Dacă ai o idee, promoveaz-o: fă-i o scurtă prezentare în care să precizezi avantajele companiei dacă o acceptă. Fii pregătit să fii desemnat să o implementezi.

 

Ce sfaturi le oferi tinerilor candidați? Începând cu procesul de recrutare și până la angajarea efectivă

Faceți download la un model de CV de pe Internet. Nu are sens să reinventați roata. Dacă nu găsiți ceva convenabil, contactați o firmă de recrutare și cereți unul sau, pur și simplu, pe cineva din departamentul de resurse umane ale unei firme. Faceți o lista de responsabilități, dați câteva detalii relevante, dar nu scrieți un roman. O prezentare sintetică este suficientă.

Când vorbiți despre experiența profesională, dacă există, asigurați-vă că porniți de la prezent și mergeți cronologic în trecut. Precizați perioada, pe luni și ani, în care ați lucrat pentru fiecare angajator în parte. 

Aflați cât mai multe informații despre firmă înainte de interviu. Majoritatea candidaților vin la interviu și nici măcar nu știu pentru ce post vor fi intervievați sau cum se numește compania, ceea ce este foarte neprofesionist.

Când mergeți la interviu păstrați în minte ideea că un interviu este dublu: firma vrea să afle mai multe informații despre voi, dar și voi vreți să aflați mai multe informații despre firmă. Prin urmare, nu vă sfiiți să puneți cât mai multe întrebări la finalul interviului, despre domeniul de activitate, despre procedurile interne, despre client, despre proiecte, despre viitorul șef, despre sistemul de evaluare a performanței etc.

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.