UBB organizeaza concert de colinde si “corinzi” din Ardeal

Scris de  Dec 08, 2014

Direcţia Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, împreună cu Consiliul Studenților din UBB (CSUBB) și cu Organizația Studenților din UBB (OSUBB) organizează, azi, 8 decembrie 2014, începând cu ora 19:00, în Auditorium Maximum (str. Em. de Martonne, nr.1), un “Concert de colinde şi „corinzi” din Ardeal” susţinut de studenţi ai UBB alături de grupuri de colindători.

Evenimentul are scopul de a clarifica aspecte precum: originea colindei, stratul precreştin, tipologia colindelor, cine, cum, când şi unde colindă. Pe scenă vor urca: Sebastian Paic (doctorand UBB) împreună cu grupul de colindători şi Răzvan Roşu (masterand UBB) alături de grupul de “corindători” din Ţara Moţilor, mai exact Mărişel, jud. Cluj, o comunitate ce a conservat foate bine stratul precreştin al corindei.

 

La eveniment va fi prezent şi Prof. univ. dr. Ion Cuceu, fostul director al Arhivei de Folclor a Academiei Române, care va avea un dialog cu Răzvan Roşu  pe temele de actualitate în ceea ce priveşte fenomenul colindatului şi modul de promovare al acestuia.

 

Sursa: news.ubbcluj.ro

Ultima modificare Luni, 08 Decembrie 2014 11:56
Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

articoleplatite.ro

Lasă un comentariu

masuta de cafea din sticla

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.