UBB organizeaza concert de colinde si “corinzi” din Ardeal

Scris de  Dec 08, 2014

Direcţia Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, împreună cu Consiliul Studenților din UBB (CSUBB) și cu Organizația Studenților din UBB (OSUBB) organizează, azi, 8 decembrie 2014, începând cu ora 19:00, în Auditorium Maximum (str. Em. de Martonne, nr.1), un “Concert de colinde şi „corinzi” din Ardeal” susţinut de studenţi ai UBB alături de grupuri de colindători.

Evenimentul are scopul de a clarifica aspecte precum: originea colindei, stratul precreştin, tipologia colindelor, cine, cum, când şi unde colindă. Pe scenă vor urca: Sebastian Paic (doctorand UBB) împreună cu grupul de colindători şi Răzvan Roşu (masterand UBB) alături de grupul de “corindători” din Ţara Moţilor, mai exact Mărişel, jud. Cluj, o comunitate ce a conservat foate bine stratul precreştin al corindei.

 

La eveniment va fi prezent şi Prof. univ. dr. Ion Cuceu, fostul director al Arhivei de Folclor a Academiei Române, care va avea un dialog cu Răzvan Roşu  pe temele de actualitate în ceea ce priveşte fenomenul colindatului şi modul de promovare al acestuia.

 

Sursa: news.ubbcluj.ro

Ultima modificare Luni, 08 Decembrie 2014 11:56
Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook