Expozitie etnografica la Muzeul de Istorie a Universitatii Babes-Bolyai

Scris de  Mai 13, 2015

Joi, 14 mai 2015, Muzeul de Istorie a Universităţii Babeş-Bolyai (str. Kogălniceanu nr. 4, la parter) va găzdui vernisajul expoziţiei temporare pe teme de etnografie, intitulată „Banatul la 2014. Chipuri, potrele, molăraiuri”.    

Expoziţia cuprinde imagini din Banatul istoric, realizate în cadrul proiectului Living Heritage, an Unlimited Resource for Tourism Development, IPA Cross-Borders, derulat de Universitatea de Vest din Timişoara, în parteneriat cu Municipalitatea Kikinda (Serbia), Camera de Comerț și Industrie a județului Timiș și Institutul Intercultural din Timișoara.

 

Fotografiile etnografice au fost făcute de studenți ai secțiilor de Studii culturale și Geografie în șapte areale din Banatul istoric și anume: Herneacova – Recaș și Făget (jud. Timiș), Caransebeș, Herculane (jud. Caraș- Severin), Dubova (jud. Mehedinți), Kikinda (Serbia), respectiv Uzdin – Nicolinț (Serbia).

 

Celor prezenți la vernisaj le vor vorbi despre lucrările expuse și rezultatele cercetărilor de teren din Banatul istoric: Otilia Hedeșan – Universitatea de Vest, Eleonora Sava – Universitatea Babeș-Bolyai, Cosmina Timoce – Arhiva de folclor a Academiei Române, filiala Cluj-Napoca.

 

Lucrările expuse prezintă cinci teme majore (oameni, peisaje pitorești, tradiții de neuitat, case, hrană) şi vor putea fi văzute gratuit şi cu ocazia Nopţii Muzeelor din 16 mai 2015, între orele 19-24.

 

Sursa: news.ubbcluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.