Viata studenteasca de la Cluj va fi prezentata intr-o expozitie la FSEGA

Scris de  Sep 28, 2015

Direcţia Patrimoniu Cultural Universitar şi Muzeul de Istorie a UBB vă invită marţi, 29 septembrie, cu începere de la ora 13.30, la vernisajul expoziţiei foto-documentară „Viaţa studenţească la Cluj de-a lungul timpului“. Evenimentul va avea loc în holul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (str. Teodor Mihali nr.58-60).

 

Expoziția prezintă o scurtă panoramă atât a vieții academice, cât și a celei socio-culturale pe care au avut-o în diferite epoci istorice tinerii care au ales să studieze la Cluj, în capitala universitară a Transilvaniei. Pe baza unor imagini de epocă sau mai recente, a documentelor, dar și a unor amintiri despre atmosfera studențească specifică anumitor perioade sau momente istorice (a se vedea, ca exemple, secolul al XVII-lea sau anii celui de-al doilea război mondial cu al său cerc literar de la Sibiu), se doreşte evidenţierea a ceea ce au făcut studenții în interiorul, dar și în afara sălilor de curs.

 

Vernisajul va fi urmat de un recital de muzică clasică, susţinut de elevii Liceului ,,Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca, dirijor Gheorghe Pardău. 

Vor lua cuvântul:
Acad.prof.univ.dr. Ioan-Aurel Pop, rectorul UBB
Prof. Univ. dr. Dumitru Matiş, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor
CS II dr. Marius Eppel
CS III dr. Ana-Maria Stan

 

Expoziţia va fi deschisă între 29 septembrie-29 octombrie 2015. Intrarea este liberă.

 

Sursa: news.ubbcluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.