Imprimă această pagină

Festivalul de Film Francez va incepe la Cluj de maine

Scris de  Oct 28, 2015

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului de Film Francez organizat de Institutul Francez din România a început deja și se va desfășura până pe 8 noiembrie în 8 orașe din țară.

 

Filmele vor fi proiectate la București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Constanța, Brașov, Buzău și Sibiu. Pe lângă secţiunile obișnuite ale edițiilor anterioare, Panorama și Competiția Tineri Regizori, festivalul de anul acesta include atât evenimente speciale, precum Nopțile Albe ale Thrillerului Francez, cât şi o ”săptămână” inedită realizată în colaborare cu Cahiers du Cinéma, una dintre cele mai celebre reviste de critică de film.

 

Graţie selecţiei Cahiers du Cinéma, actuala ediţie își propune o introspecție în ”Filmul Noir” sau ”Thriller”, film caracterizat printr-o atmosferă de anxietate și intrigă polițistă, dar și o parcurgere a istoriei cinematografiei franceze. La Cluj, de Halloween, veţi putea savura suspansul thrillerului francez alături de proiecții speciale, precum Alphaville de Jean-Luc Godard (anii’60), Vivement dimanche ! de François Truffaut (anii’80) sau La Chambre Bleue de Mathieu Amalric (2014).

 

Fidel vocației sale de a promova talentul și creativitatea tinerilor regizori francezi, festivalul va prezenta 7 premiere promiţătoare în secțiunea Competiție unde veţi putea vota filmul preferat. Proiecția câştigătoare la categoria Premiul publicului va fi distribuită ulterior în cinematografele din România.

 

În cadrul secțiunii Panorama veţi avea ocazia de a descoperi sau redescoperi filmele emblematice ale cinematografiei franceze contemporane, creaţii recente apreciate atât de public, cât și de critici, recompensate cu prestigioase premii internaționale. 

 

Eveniment cultural de neratat, Festivalul de Film Francez va debuta la Cluj cu Dheepan, filmul reputatului Jacques Audiard, premiat cu Palme d’or la Cannes 2015.

 

Bilete: 10 lei; 8 lei pentru studenți, elevi, pensionari

Abonament festival: 50 lei pentru 10 intrări

Abonament noir, special Halloween: 28 lei (4+1 intrări)

 

program cluj

 

Sursa: stiridecluj.ro

Ultima modificare Miercuri, 28 Octombrie 2015 10:24
Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.