Saxofonistul american Kenny Garrett vine in februarie la Cluj

Scris de  Ian 31, 2017

După două show-uri cu casa închisă în 2015 și 2016, legendarul saxofonist american Kenny Garrett readuce sunetul impecabil de jazz la Cluj-Napoca odată cu turneul de promovare al celui de-al patrulea album: “Do Your Dance”.

 

Numit de publicația Washington City Paper drept "cel mai important saxofonist altțo al genera iei sale", iar de către The New York Times "cel mai admirat saxofonist alto de jazz după Charlie Parker", Kenny Garrett a reușit să bucure iubitorii muzicii jazz cu nenumărate acorduri fine și colaborări cu artiști de renume mondial precum: Sting, Guru, Q-Tip, Woody Shaw, Freddie Hubbard sau Art Blakey & The Jazz Messangers.​ În palmaresul său se află, de asemenea, și un premiu Grammy la categoria: "American post bop jazz saxophonist and flautist" și numeroase alte premii, distincții și nominalizări.

 

În 25 februarie 2017, la Cluj-Napoca, se va afla în compania pianistului Vernell Brown, a bass-istului Corcoran Holt, a bateristului Marcus Baylor și a percuționistului Rudy Bird, alături de care va încânta publicul cu un nou album, cu noi sunete și o nouă abordare așa cum el însuși afirmă: "Nu vă aşteptaţi să cânt la fel ca la ultimul meu concert. Mă schimb mereu, urmărind ceea ce spiritul meu simte!".

 

Născut pe 9 octombrie 1960, artistul a debutat mai întâi ca membru în 1978 al Orchestrei Duke Ellington (condusă pe atunci de fiul marelui șef de formație, Mercer Ellington), trei ani mai târziu ca saxofonist în Orchestra Mel Lewis, apoi în Quartetul bateristului Dannie Richmond. Un spirit dinamic și creativ a colaborat cu succes timp de 5 ani cu celebrul trompetist Miles Davis care i-a oferit ajutor și în crearea primelor sale 3 albume. În prezent, datorită pasiunii sale pentru a produce muzică de calitate, discografia sa numără nu mai puţin de 19 albume în calitate de lider şi alte 31 de discuri ca sideman. 

 

Concertul de la Cluj-Napoca va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor, începând cu ora 20.00. Biletele costă între 60 şi 155 de lei. 

 

Sursa: ziuadecj.realitatea.net

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.