Severin von Eckardstein va concerta la Cluj in data de 19 martie

Scris de  Feb 27, 2017

Recitalul susţinut de celebrul pianist Severin von Eckardstein, va avea loc în premieră în România în data de 19 martie, la Auditorium Maximum în Cluj-Napoca. Severin von Eckardstein este unul dintre cei mai importanţi pianişti germani ai generaţiei sale, invitat să concerteze pe cele mai importante scene ale lumii – Berlin, München, Moscova, Londra, Paris, New York, Amsterdam, Hong Kong, Tokyo sau Seul.

 

Talentul său a putut fi admirat în festivaluri precum Klavier-Festival Ruhr, Aldeburgh/UK, Festivalul Gilmore din Michigan/SUA, celebrul festival din La Roque d’Anthéron, Franţa, Festivalul de Muzică din Schleswig-Holstein sau Miami International Piano Festival, în a cărui deschidere a cântat în 2009. A cântat împreună cu dirijori celebri, precum Valery Gergiev, Philippe Herreweghe, Lothar Zagrosek sau Marek Janowski, şi cu cele mai bune orchestre din lume, precum Royal Concertgebouw Orchestra cu Paavo Järvi în 2007 sau cu Dallas Symphony Orchestra cu Jaap van Zweden în 2012.

 

Multe dintre concertele interpretate de pianist au fost înregistrate şi difuzate de marile societăţi de radiodifuziune. Invitat frecvent în seria de concerte “Meesterpianisten” a orchestrei Concertgebouw din Amsterdam, von Eckardstein a deschis gala de aniversare a 25 de ani şi va fi din nou invitat în 2017.

 

Născut la Düsseldorf, Germania în 1978, Severin von Eckardstein a câştigat premii la celebre competiţii internaţionale: “Ferruccio Busoni” (1998), “Leeds International Piano Competition” (2000) sau “José Iturbi” (2002), precum şi la faimoasele ARD-Competition (1999) sau “Grand Prix International Reine Elisabeth” (2003). A beneficiat de burse oferite de fundaţii şi societăţi precum Societatea Mozart sau reputata Fundaţie Naţională Germană pentru Merit. În 2002 a primit „Premiul European pentru Cultură”, iar în 2003 Premiul Echo Classic.

 

Von Eckardstein a fost format de Prof. Barbara Szczepanska, Prof. Karl-Heinz Kämmerling şi Prof. Klaus Hellwig, de la Universitatea de Arte din Berlin, dar şi de participarea la International Piano Academy Lake Como (Italia) sau de numeroasele cursuri de măiestrie cu profesori precum Alfred Brendel, Vitalij Margulis, Karl Ulrich Schnabel, Alicia de Larrocha, Leon Fleisher sau Menahem Pressler.

 

Sursa: radiocluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.