Targul de Craciun din acest an va primi o noua haina de sarbatoare

Scris de  Noi 06, 2017

Începând cu data de 24 noiembrie, Piața Unirii din Cluj-Napoca isi imbraca hainele de sarbatoare si deschide Târgul de Crăciun, care primește o nouă viață. Crăciunul anului 2017 este însuflețit de un nou concept, concretizat într-o imagine nouă și jucăușă, o aranjare diferită a spațiului din Piața Unirii, o abordare nouă a activărilor, standurilor și a evenimentelor care strâng toți membrii familiei laolaltă… într-un mare FAMILION.

 

Strategia este gândită pe următorii cinci ani. Din punctul de vedere al echipei de organizare, Crăciunul este mai mult decât „sărbătoarea familiei”, Crăciunul e sărbătoarea FAMILIONULUI, adică a familiei mari, reunite: bunici, unchi, mătuși, nepoți, etc. În Transilvania, „familionul” este o formulă des întâlnită, un cuvânt cald, domestic, apropiat casei, respectiv celor „de-ai casei”, folosit în momente în care se vorbește despre toată, dar absolut toată familia.

 

Motiv pentru care, tema aceasta a familionului va fi repetată de-a lungul celor cinci ani în care Târgul de Crăciun este organizat în această formulă: „Ne-am propus să plasăm târgul pe piața evenimentelor de acest gen din Europa, crescând astfel numărul de turiști care aleg Clujul ca destinație pentru această perioadă festivă. Am pornit la drum cu un gând foarte simplu: să surprindem ideea familionului cu tot farmecul ei.

Anul acesta vrem să vă obișnuim cu aceste noi veșminte pe care le-a îmbrăcat Târgul de Crăciun însă în anii următori vrem ca această temă a familionului să primească și câteva note specifice: un familion jucăuș (2018), un familion care are activități meșteșugărești (2019), un familion șugubăț (2020) și pus pe șotii sau un familion care se îndreaptă către rădăcini (2021).” a declarat Mihai Oprean, directorul Târgului de Crăciun.

 

Piața Unirii va fi reorganizată și cu un aer mai aerisit. Din punct de vedere al spațiului, anul acesta organizatorii și-au propus să creeze un spațiu aerisit, care să permită organizarea evenimentelor specifice într-un cadru mult mai deschis. Cele două mari decizii pe care le-au luat organizatorii anul acesta au fost:

  1. Mutarea patinoarul în jurul statuii, pentru a utiliza spațiul într-un mod mai eficient și a oferi un aspect mai plăcut pieței;
  2. Alinierea căsuțelor comerciale pe latura unde actualmente se află terasele, pentru a elibera zona centrală și a oferi spațiului o aerisire specifică marilor capitale europene.

 

Cea mai frumoasă parte a acestui nou concept constă în faptul că este adresat întregii familii, pornind de la cel mai zburdalnic membru și ajungând până la cel mai înțelept. Așadar, din 24 noiembrie până în 31 decembrie, Piața Unirii va fi animată de concerte și evenimente pentru toate vârstele și gusturile din familie. Anul acesta ne vom bucura de artiși de renume precum: Frozen – Tărâmul de Gheață, Young & Famous Orchestra, Moonlight Breakfast, Smiley, Vunk, Proconsul, Grupul Iza și mulți mulți alții.

 

Citeste si:

---> Angajarile se fac mult mai repede prin retelele sociale

---> Clasa medie din Romania castiga 2 euro pe ora

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

articoleplatite.ro

Lasă un comentariu

banner IARNA 300x600

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping