Fuckup Nights vor incepe si la Cluj din aceasta primavara

Scris de  Feb 19, 2018

Citim sau ne întâlnim la fiecare pas cu povești de succes, cu oameni care au reușit în viață, cu exemple de bune practici care ar vrea să constituie modele și exemple de urmat. E și firesc să fie așa, nu? Însă te-ai gândit vreodată că noi, oamenii, învățăm cel mai bine din eșecuri? În acest sens un nou concept își face tot mai mult loc și în România – e vorba de așa numitele Fuckup Nights găzduite din 22 martie și de Cluj.

 

Ce promoveaza această nouă mișcare ne spune Hedi Hoka- Psiholog Doctor Moderator Fuckup Nights Cluj-Napoca, pe pagina oficială de facebook Fuckup Nights Cluj Napoca: „Ideea de Fuckup Nights (FUN) a început în 2012 în Mexico City. Cum a început? Foarte simplu: câțiva prieteni s-au adunat si au început să povestească despre nereușitele lor. Faptul că au putut să vorbească deschis despre eșec a fost atât de benefic, încât au mai organizat o serată. Și au chemat și mai mulți prieteni. Toți au considerat că este un lucru revelator să povestească și să asculte povești despre eșec. Astfel, au primit un imbold pentru a acționa mai bine în viitor pentru a obține reușita în ceea ce fac.

În prezent, Fuckup Nights este o mișcare internațională care se desfășoară în peste 100 de orașe din lume. O dată pe lună oamenii se adună să asculte trei povești despre eșec. Având la bază expunerea unei povești (storytelling), fiecare eveniment Fuckup Nights este o experiență de învățare. Însoțită de emoții, povestea expusă activează rețele neuronale în mintea ascultătorului, care stau la baza activării empatiei cu vorbitorul (neuroni în oglindă). Dopamina, generată de contexul emoțiilor din poveste, amplifică curiozitatea și reglează starea de spirit. Iar, în final, ariile corticale ale creierului sunt mai active, iar noi simțim nevoia să acționăm.”

 

Așadar, dacă ești doritor să iei și tu parte la această experiență unică și inedită, organizatorii te așteaptă pe 22 martie la ClujHub – promițând “senzații tari, dopamină, dorință de a acționa, zâmbete, haz de necaz și posibilitatea de a cunoaște oameni noi la un pahar de vorbă.

 

Citeste si:

---> Incep planurile pentru o cale ferata de mare viteza intre Cluj-Napoca si Budapesta

---> Un fond american vrea sa cultive cannabis medicinal in Transilvania

 

Sursa: cluju.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

articoleplatite.ro

Lasă un comentariu

banner IARNA 300x600

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping