[interviu] Florin Rosoga - despre dezvoltare profesionala si evolutia omului citadin

Scris de  Iun 07, 2014

Dezvoltare persoanală îți zice ceva? Și dacă da, și dacă nu, trebuie să știi că Florin Roșoga este unul dintre cei mai cunoscuți traineri români de dezvoltare personală. În 1997 s-a întâlnit prima dată cu acest concept, iar de atunci l-a dezvoltat într-o profesie de succes.

A explorat domeniul în anii ce au urmat, învățând despre lucruri precum productivitate personală, management, inteligență emoțională, spiritualitate și multe altele. A învățat din aceste experiențe și și-a dorit să ofere publicului ceea ce a învățat, ideile pe care le-a găsit și sfaturile care sunt utile și altora.

Astfel s-a născut ideea blogului său, cu principal scop de a ajuta alte persoane care se află la începutul evoluției și dezvoltării lor personale. A persoanelor care nu sunt rezonabile și care vor să-și trăiască viața la un potențial maxim.

 

Salut, Florin! Să facem prezentările!

Sunt Florin Roșoga, fondatorul unuia dintre cele mai populare bloguri românești de nișă,www.florinrosoga.ro, pe domeniul dezvoltării personale. FlorinRosoga.ro este în momentul de față probabil cel mai vizitat blog românesc de dezvoltare personală, cu peste 120.000 de vizitatori unici lunari și 300.000 de pagini afișate pe lună.

Sunt implicat, de asemenea, în mai multe proiecte în domenii precum dezvoltarea personală, time management, blogging și marketing online. Paginile de Facebook pe care le administrez și unde promovez informații de calitate despre dezvoltarea personală sunt Florin Roșoga, The Reader, 101 filme motivaționale.

 

Până să ajungi aici, ai trăit experiențe care te-au modelat ca om. Care este parcursul tău educațional și profesional?

De-a lungul timpului am fost implicat în mai multe campanii și proiecte, în majoritatea cazurilor pe parte de management și/sau marketing. Am activat în mod special în domeniul marketingului direct, offline sau online.

Sunt căsătorit, am un băiețel de 5 ani și trăiesc în inima Transilvaniei, într-unul dintre cele mai frumoase orașe din România, Cluj-Napoca.

 

Cu ce te ocupi mai exact și cum arată o zi obișnuită la locul de muncă? Ce presupune un proiect sau taskurile la care lucrezi?

Lucrez ca și freelancer, așa că îmi stabilesc singur programul de lucru. Asta are și avantaje, dar și dezavantaje. Obișnuiesc să îmi încep ziua de dimineață (5-6 dimineața), iar primele ore ale zilei le dedic studiului și celor mai importante sarcini și proiecte în care sunt implicat.

În proiectele pe care le dezvolt obișnuiesc să deleg cât mai mult către colaboratori externi, eu concentrându-mă în mod special pe partea de dezvoltare de noi produse, marketing și promovare. Deși sunt freelancer, am un program definit de lucru, de cel puțin 8 ore zilnic.

 

Povestește-ne care a fost cea mai importantă realizare a ta pe plan profesional. Și cea mai mare dezamăgire?

Cea mai importantă realizare consider că a fost publicarea anul trecut a cărții mele “Arta Dezvoltării Personale”. Este un material la care am lucrat foarte mult și a însemnat o satisfacție enormă pentru mine. De asemenea, a fost și o provocare pe măsură.

Cea mai mare dezamăgire – nu am neapărat una care să fie pe primul loc. Am avut mai multe insuccese de-a lungul timpului, fiecare cu propriile lecții pe care le-am învățat.

bonus-04-carte

Care sunt avantajele si dezavantajele jobului tău? Ce ai schimba la locul tău de muncă?

Avantajele ar fi programul flexibil, satisfacția că fac ceea ce îmi place și – mai ales – că sunt plătit pentru rezultatele concrete pe care le obțin în proiectele derulate. Dezavantajul principal este cel al programului imprevizibil, cu unele perioade foarte încărcate.

 

Ce aptitudini ar trebui sa posede un aspirant la o carieră în acest domeniu? Care e principala calitate a unui angajat în domeniul acesta?

Perseverența, capacitatea de a o lua de la capăt cu o altă soluție când lucrurile nu merg. Din nou și din nou și din nou. În final, este o chestiune de timp până vei găsi o soluție corectă. La fel este și în viață.

 

Care ar fi cel mai important sfat pe care l-ai oferi tinerilor aflați la început de drum în ceea ce privește cariera?

Să privească totul ca pe un test. Să încerce și să testeze orice li se pare interesant, mai ales în partea inițială a carierei lor. Nu își vor putea da seama ce li se potrivește și ce nu decât testând idei, concepte, oportunități. Unele dintre acestea li se vor potrivi, altele nu.

Dar ca să își dea seama care li se potrivesc e nevoie să … să încerce. Mai bine să încerce și să eșueze, decât să rămână speriați în carapacea lor.

Dezvoltarea personală este în primul rând pentru oamenii ambițioși și care vor să lucreze la evoluția lor personală. Deci nu este pentru toată lumea. Resurse motivaționale sunt importante. Este dificil să te dezvolți dacă nu ai motivație. Există resurse motivaționale de calitate și altele care doar ridică moralul pentru moment. Fiecare alege.

Prea mult citit nu ajută. Mai bine să citești mai puțin, dar să pui în practică mai mult din ceea ce ai găsit în cărți.

 

Sursa: http://smartdreamers.com/blog

Ultima modificare Miercuri, 22 Octombrie 2014 13:10
Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.