Interviu Cristian Nicolae – Coach si Trainer la Coaching Essence

Scris de  Sep 11, 2013

Cristian Nicolae este Coach si Trainer la Coaching Essence si a acordat un interviu portalului Smartdreamers.com. Este povestea unui om care nu a muncit aproape deloc in viata sa ci doar a fost platit pentru a face ceea ce ii place. Cristian se ghideaza dupa conceptul lui Lev Tolstoi :  ”Toată lumea se gândește să schimbe pe toată lumea, dar nimeni nu se gândește să se schimbe pe sine.”

Ce presupun proiectele-taskurile la care lucrezi?

În meseria aceasta de Coach și/sau Trainer diversitatea proiectelor și task-urilor e mare. De exemplu poți face:

- coaching individual cu o persoană pe aspecte din zona de job sau personală (frumos este că ele se întrepătrund permanent, deși aparent nu). În funcție de complexitatea obiectivelor pe care le are clientul, poți lucra de la 2-3 ședințe, până la 9-10, la distanță de 1-4 săptămâni, în funcție de ce anume stabilești împreună cu persoana. Aici ai avea nevoie de o cameră/birou, în care să fie liniște pe durata ședinței, șervețele și apă.

- un workshop deschis către public, sau unul solicitat într-o organizație. Aici e necesar permanent să creezi o perioadă de follow-up, în care să susții eforturile clienților de a crea schimbarea de care au nevoie, fie prin întâlniri individuale de coaching, fie online la 1-2 săptămâni, fie altă metodă care consideri că e eficientă și potrivită pentru client. Ai nevoie de o sală mai mare, în funcție de numărul de participanți (în coaching ideal e de 8-10 persoane)

- un training de 2-3 zile (lucru pe care NU îl recomand, datorită eficienței slabe a demersului)

 

Cum arată o zi obișnuită la locul de muncă?

Fumusețea job-ului meu este că are o dinamică permanentă, chiar nu există 2 zile la fel. Și atunci hai să o spargem în elemente STANDARD (chestiunile uzuale de permanență), și alte elemente date de POSIBILITĂȚI.

 

STANDARD

1. Mă trezesc în fiecare dimineață pe 7.30-8.00. Dacă o fac mai târziu, am sentimentul că am pierdut startul și am rămas în urmă.

2. Fac un program de setare mentală, care îmi dă direcția, atitudinea și determinarea de a-mi atinge obiectivele zilei – a€“ săptămânii – a€“ lunii, până la atingerea obiectivelor mele pe anul în curs. Aici zăbovesc vreo 30-45 minute, în afară de a mă concentra pe ce am de făcut, programul include meditație și exerciții fizice.

3. Mă duc la birou sau NU, depinde…

4. Îmi verific agenda (ce întâlniri / telefoane / pregătiri am, ce evenimente sunt în perspectiva imediată și ce acțiuni specifice am de făcut)

5. Îmi deschid Jurnalul de Lucru în care am trecute:

- Clienții în derulare: cu cine și ce am de lucrat, fie că e coaching individual, fie că e business coaching sau training în organizații

- Clienți pe care urmează să-i contactez

- Clienți cu care sunt în dialog pentru a identifica ce putem lucra împreună

- Activitățile cu datele la care am făcut sau am de făcut alte etape mai departe

- STUDIU

6. Ședințe de coaching individual, sau workshop-uri sau mini training-uri de 4 ore, în funcție de ceea ce am stabilit și la ce oră, pentru ziua respectivă.

 

De aici mai departe nimic nu mai e standard, sunt deschis la ce apare, ORICE atâta timp cât are valoare, dacă e conform programului deja stabilit și dacă e pe direcția obiectivelor mele.

 

POSIBILITĂȚI

 Așa cum menționam mai înainte, programul meu poate cuprinde:

- O ofertă mai specifică, la solicitarea unui client cu care sunt în contact deja, sau unul nou

- Lucrul la structura și conținutul vreunui workshop, program sau curs

- Socializare la greu, mult mai mult față în față decât online

- Și multe altele mărunte sau mai mari

 

Pe la 19.30 -€“ 20.00 sunt pe acasă. Cum e? E mult, e puțin? Eu cred că e de bine…

la training

Care sunt avantajele și dezavantajele jobului? 

Avantaje: Flexibilitatea programului și a vieții, plus partea sentimentală, că ai contribuit cu ceva în comunitatea din care faci parte și în întreaga societate.

Dezavantaje: un nivel de siguranță financiară mai scăzut (sunt perioade și perioade când ești pe cont propriu); iar în weekend când prietenii tăi sunt liberi și se distrează, de multe ori poți fi implicat într-un eveniment. 

 

E un job în care dacă nu iubești oamenii, nu îi respecți și nu ai un respect profund despre ceea ce sunt și fac, nu-l poți practica.

Citeste articolul integral pe smartdreamers

Ultima modificare Miercuri, 22 Octombrie 2014 13:22
Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.