21% dintre companii vor face angajari in urmatoarele 3 luni

Scris de  Iun 28, 2014

Lunile iunie-septembrie 2014 vin cu multiple șanse de angajare pentru tineri deoarece peste 20% din companii fac angajări în această perioadă. 21% dintre companii vor face angajări în următoarele 3 luni, cu 2 procente mai mult decât în aceeași perioada a anului trecut, conform celui mai recent studiu realizat de ManpowerGroup România.

„Semnalele privind angajarea în următoarele trei luni sunt pozitive, dar creșterile sunt deocamdată prea firave pentru a avea efect asupra discrepanțelor structurale. Din­tre acestea, absorbția tinerilor va de­veni, pe termen mediu, prin­cipala provo­care pentru piața muncii și economia țării. Dacă șomajul în rândul tinerilor va con­tinua să crească, economia noastră pierde un atu strategic” ne anunță Valentin Petrof, director general al Man­po­werGroup România.

 

Dacă doar 5% dintre angajatori și-au planificat reduceri de personal, 69% dintre aceștia nu anticipează nicio schimbare din punctul de vedere al efectivului de personal în urmatoarele 3 luni. Astfel, previziunea netă de angajare pentru lunile iulie – septembrie este de +9%, cu 3 procente mai mare față de trimestrul 3 al anului 2013.

 

Cele mai multe angajari se fac în companii din industria prelucrătoare (cu o perspectivă netă de angajare de 19%), finanțe și asigurari (+17%) și din comerț (+13%). Pe de altă parte, restructurări se fac în industria de energie electrică, gaze și apă (cu o perspectiva neta de angajare de -1%).

 

Sursa: hipo.ro

Sursa foto: saveourschoolsnz.wordpress.com

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.