27 de companii multinationale recruteaza in cadrul Targului Virtual Hipo.ro pentru absolventi

Scris de  Iul 10, 2014

Târgul Virtual Hipo.ro pentru absolvenți este un eveniment de recrutare adresat studenților și masteranzilor care vor să se angajeze în această vară. Evenimentul se desfășoară la nivel național, pe www.hipo.ro, și reunește 27 companii care își desfășoară activitatea în domenii precum: financiar - bancar, IT, inginerie, telecomunicații, retail, FMCG și consultanță. Cei care acceseaza www.hipo.ro vor avea șansa să discute cu o parte dintre reprezentanții companiilor participante și să primească răspunsuri legate de joburile care prezintă interes pentru ei. În cadrul ediției cu numarul 8 a Târgului Virtual Hipo.ro pentru absolvenți sunt deschise 600 de joburi și programe dedicate studenților și absolvenților.

Accesul la Târgul Virtual Hipo.ro pentru absolvenți este posibil 24h din 24h până pe 15 august pe www.hipo.ro. În următoarea perioadă, cei care vor accesa secțiunea dedicată evenimentului vor putea participa la sesiuni de interacțiune cu trei dintre companiile participante:

  • Asseco South Eastern Europe Romania (22 iulie, ora 14:00) va susține un webinar în care vor fi abordate subiecte precum: pozițiile deschise în cadrul companiei, procesul de recrutare, ce înseamnă o cariera în dezvoltarea de aplicații software pentru domeniul bancar;
  • KPMG (23 iulie, ora 13.00) va susține un webinar despre structura programelor de internship deschise, oportunitățile de învățare și dezvoltare din cadrul companiei. Programul este adresat absolvenților de la facultățile cu profil Economic, Politehnica, Matematica, Chimie, Fizica, care dețin abilități avansate de comunicare în limba engleza și s-au implicat în timpul facultății în diverse activități extracurriculare;
  • reprezentanții companiei Genpact vor răspunde la întrebări prin intermediul paginii de Facebook Hipo.ro - https://www.facebook.com/www.hipo.ro, în perioada 21 iulie - 4 august 2014. Compania are deschise o serie de poziții pentru studenți și absolvenți care dețin abilități de limbi străine, printre care: franceza, italiana, spaniola sau germana.

 

Până pe 15 august cei care vizitează pagina dedicată evenimentului pot aplica la peste 600 de joburi entry-level, programe de internship și stagii de practică. Pentru oportunitățile de cariera deschise de companiile participante, candidații pot aplica indiferent de orașul în care locuiesc, joburile fiind deshise la nivel național. Câteva dintre orașele în care sunt deschise oportunități de cariera sunt: București, Iași, Timișoara, Cluj-Napoca, Piatra Neamț, Brașov, Arad, Alba Iulia, Ploiești, Deva, Hunedoara, Constanța, Sibiu, Oradea etc. În plus, cei care vor să urmeze o carieră internațională pot aplica la pozițiile deschise în țări precum Cehia și Bulgaria.

 

Candidații interesați să participe la Târgul Virtual Hipo.ro pentru absolventi trebuie să își creeze un cont și un CV pe portalul de cariera www.hipo.ro. După logare, pot intra pe platforma evenimentului și pot aplica la oportunitățile de carieră oferite de cele 27 de companii participante.

 

În ceea ce privește competențele cerute de angajatori, specialiștii în recrutare apreciază atât candidații care au finalizat o facultate cu profil economic sau tehnic (in special Automatica si Calculatoare, Electronica, Cibernetica), la care se adaugă cunoșterea unei limbi străine (engleza sau o alta limba de circulatie europeana). Însă, cel mai important, angajatori caută în rândul studenților și absolvenților dorința să învețe și să se specializeze la locul de muncă. Majoritatea companiilor oferă în primele 3 luni de la angajare training intensiv care să faciliteze transpunerea cunoștințelor academice în proiecte reale, iar tinerii să se familiarizeze cu modul de lucru din companie.

 

Printre companiile participante amintim: Asseco South Eastern Europe Romania, BCR, EURO TRADE SECURITIES, Genpact, IBM, KPMG Romania, Libra Internet Bank, ProCredit Bank, AMIQ Consulting, AT&T, BeeNear, Brainspotting, Camline, Deloitte, Host Europe Group, Lidl Romania,Optaros, ORTEC Central & Eastern Europe, Philip Morris Romania, Rewe Romania - Penny Market, ROUTE 66, ThinSlices, TRW Airbag Systems, Xerox, Zentiva.

 

Mai multe detalii despre Târgul Virtual Hipo.ro pentru absolvenți sunt disponibile în secțiunea special creată pe www.hipo.ro

pagina Hipo

Ultima modificare Joi, 10 Iulie 2014 16:22
Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook